Afbeelding
Foto: Peter de Koning

FEESTWEEK VOOR DE KLANT VANWEGE KOPEREN JUBILEUM

Supermarkt Plus in Boxtel viert feest

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

,,12,5 jaar alweer. De tijd is voorbij gevlogen", stelt slager Mari van Abeelen, terwijl caissière Kristel Coolen, bedrijfsleider Roel Timmermans en eigenaar Ronald van der Horst instemmend knikken. Plus Van der Horst opende op 1 december 2004 de deuren en het viertal is al die tijd al aan de slag in de supermarkt in het hart van Selissenwal. Het koperen jubileum wordt vanaf zondag 11 december gevierd met een speciale feestweek voor alle supermarktbezoekers.

Wim Eijkemans opende in 2001 supermarkt Plus aan de Van Beekstraat. Drie jaar later nam Van der Horst, die vanaf zijn achttiende in de supermarktwereld zit, de winkel over. ,,Ik had mezelf ten doel gesteld voor mijn 35e jaar een eigen winkel te hebben. Dat is gelukt. " Vrijheid en zelfsturende teams: dat zijn uitgangspunten bij de Boxtelse supermarkt. ,,Ik kan het niet alleen en heb mijn mensen hard nodig. Op personeel moet je zuinig zijn."

Van weekendhulp tot hoofdcaissière: het team van Plus Van der Horst bestaat uit 75 mensen. ,,Ik heb veel mensen zien komen en gaan", aldus bedrijfsleider Timmermans. ,,Het mooie is dat je mensen volledig ziet ontwikkelen. Zo kwam hier eens iemand werken die behoorlijk verlegen was. En nu is hij leerkracht! Aan die ontwikkeling heeft Plus zeker voor een deel bijgedragen." Zelf heeft de bedrijfsleider, die opgroeide in de Sint-Willibrordstraat in Selissen, ook een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt bij de supermarkt. ,,Ik startte als vakkenvuller en werd teamleider van de vulploeg. Uiteindelijk ben ik fulltime gaan werken bij Plus en deed er een studie naast. Vier jaar geleden werd ik bedrijfsleider. De uitdaging maakt dit werk zo leuk. We leggen de lat hoog en willen de beste supermarkt van Boxtel zijn. Ik ben heel trots op het team. Iedereen gaat gezellig met elkaar om."

GEHEIM VAN DE SMID

Ook slager Van Abeelen en caissière Coolen zijn al jarenlang bekende gezichten van Plus. ,,Als ik een rondje maak door het centrum, moet ik daar lange tijd voor uittrekken", grinnikt Coolen, die als stagiaire bij de supermarkt startte en bleef hangen. ,,Toen ik ging trouwen, kreeg ik veel cadeautjes van klanten, een mooie waardering. Caissière zijn is veel meer dan alleen artikelen scannen. Je helpt mensen met inpakken én luistert naar hun verhalen."

Van Abeelen knikt. ,,Sommige mensen komen speciaal even langs de slagerij om een praatje te maken." De slager is bijna dertien jaar in dienst van supermarkt Plus; hij werd nog aangenomen door Eijkemans. ,,Het mooie aan dit werk is dat ik vrijheid krijg. Bovendien is Plus niet voor niets gekozen tot beste verssupermarkt. Waar veel slagers verdwijnen, óók in supermarkten, vinden wij het juist belangrijk dat we zelf nog producten kunnen samenstellen voor klanten. Als iemand een gourmetschotel wilt, dan zorg ik daarvoor. Ook kunnen we mensen voorzien van kleine porties. Dat is met name prettig voor eenpersoonshuishoudens." De slager staat óók bekend om twee producten: Mari's worstenbroodje en Mari's gevulde stokbroodje. ,,Wat daar in zit? Dat is het geheim van de smid..." Ook Van Abeelen wordt veel herkend op straat. ,,Maar het grappige is dat sommige mensen me juist níet herkennen. Ze associëren me met mijn werkkleding, dus ik als ik die niet draag, ben ik ineens onherkenbaar."

De jubileumfeestweek gaat van start op zondag 11 december. Die dag ontvangen de eerste 125 betalende klanten een gratis appeltaartje. Maandag 12 en dinsdag 13 december staat er een wervelwind in de supermarkt, de bekende cabine waarbij attributen alle kanten op worden geblazen. Woensdag 14 december wordt een kindermiddag gehouden, terwijl bezoekers een dag later kans maken op één van de tien gratis boodschappenpakketten. Vrijdag 16 december zijn er feestelijke kookdemonstraties en een dag later ontvangt iedere 125e klant alle boodschappen gratis. Elders in deze krant is een volledig overzicht van alle jubileumactiviteiten te lezen.

FOTO BOVEN: Mari van Abeelen, Roel Timmermans, Ronald van der Horst en Kristel Coolen maakten het 12,5-jarig bestaan van supermarkt Plus Van der Horst volledig mee. (Foto: Peter de Koning).


Pearle Boxtel

verstrekt gratis

vuurwerkbrillen

Sinds vorige week deelt Pearle Opticiens aan de Rechterstraat in Boxtel gratis vuurwerkbrillen uit. Landelijk worden in totaal 70.000 vuurwerkbrillen uitgedeeld aan klanten en bezoekers met als doel oogletsel te voorkomen als Oud en Nieuw gevierd wordt met vuurwerk.

Tijdens de laatste jaarwisseling liepen 160 mensen in Nederland oogletsel op, zo meldt Pearle. Meer dan 40 procent was omstander en stak zelf geen vuurwerk af. Zanger Jan Smit reikte vorige week de eerste Pearle-vuurwerkbrillen uit in Rotterdam.