Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Zaterdag 10 december

ESCH, 10.00-14.00: Winterse Dagen bij dorpshuis De Es. De Knoestjes en fanfare Sint-Willibrordus verkopen ambachtelijke worstenbroodjes en kerstversiering.

ESCH, 13.00-17.00: kerstfair bij boerderij Halsebroek Wagyus, aan de Halsebroek 2.

BOXTEL, 16.00-20.00: winterfair in winkelcentrum Selissenwal.

BOXTEL, 16.00-20.00: kerstfeest in de geitenwei Selissen met grote kerststal, muziek van Nelleke Brekelmans en de Boxtel City Band.

Zondag
11 december

BOXTEL, 14.00: kerstconcert door Wereldkoor en Big Band Boxtel in de Tijberzaal (Baanderherenweg) met medewerking van het leerlingenorkest Gildenbondsharmonie.

Dinsdag
13 december

BOXTEL, 20.00: benefietconcert door popkoor JukeBox in de Tijberzaal (Baanderherenweg) ten bate van MS Research.

Woensdag
14 december

BOXTEL, 16.00: opening schaatsbaan Boxtel on Ice op het parkeerterrein bij de Zwaanse Brug.

BOXTEL, 20.00: kerstconcert Projectkoor Boxtel in Sint-Petrusbasiliek met medewerking van 65 koorzangers en -zangeressen en twintig musici. Toegang gratis.

Donderdag
15 december

BOXTEL, 20.15: kerstfilm 'It's a Wonderful Life' in ridderzaal kasteel Stapelen. Entree 7,50 euro.

BOXTEL, 21.15: kersteditie Zingen met d'n Boer aan de Corpus.

Vrijdag
16 december

LIEMPDE, 18.15: start lampionnenoptocht buurtvereniging Roderweg bij kiosk in Concordiapark. Aansluitend opening kerststal aan de Hamsestraat.

ESCH, 19.30: concert dameskoor Innovation in Sint-Willibrorduskerk. De toegang is gratis, na afloop is er een nazit in dorpshuis De Es.

GEMONDE, 19.30: vuurwerkshow op het terrein van voetbalclub Irene in sportpark De Laat. Deejay Chris van FeestMee draait vanaf 18.30 uur plaatjes in zijn tot DJ-booth omgetoverde brandweerauto. Gratis entree.

GEMONDE, 20.00: Gimmese Kapel en Gimmese Smart geven een kerstconcert in zaal De Schuif.

Zaterdag
17 december

LIEMPDE, 16.00-20.00 uur: Kerstkluunmarkt in centrum Liempde.

LIEMPDE: start Kribkesroute. Honderden verlichte kerststallen langs een wandelroute die duurt tot en met 31 december.

GEMONDE, 20.00: kerstconcert fanfare Sint-Lambertus en gitaarclub Ancora in Sint-Lambertuskerk.

LENNISHEUVEL, 20.00: kerstconcert kamerkoor Ratatouille uit Boxtel en vrouwenensemble Ackoord! uit Gorinchem in de Sint-Theresiakerk. Kaarten kosten 7.50 euro) kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang) en zijn te koop in de kerk.

BOXTEL, 21.00: Het Grote Kerstbal van Podium Boxtel op de schaatsbaan Boxtel on Ice. Entree 15 euro.

BOXTEL, 12.00-17.00: Kerstfair in het centrum van Boxtel met kraampjes en muziek in kerstsfeer.

BOXTEL, 14.00-16.00: kerststukjes maken voor volwassenen in Kinderboerderij Boxtel. Deelname kost 2,50 euro.

Zondag
18 december

BOXTEL, 13.30: Ierse sessie in kerstsferen. Meezingen of dansen in bed & breakfast In Den Boogert aan de Oude Boomgaard 3. Aansluitend 'Kerst After Glow' met hapjes en drankjes.

BOXTEL, 12.00-17.00: Kerstfair in het centrum van Boxtel met kraampjes en muziek in kerstsfeer.

BOXTEL, 19.00: kerstoptreden De Herriecanes in café D'n Boer aan de Corpus.

LENNISHEUVEL, 15.00: kerstspel door ouderentoneel Nooit Gedacht en kinderen van de Sint-Theresiaschool in gemeenschapshuis De Orion. Kaarten kosten zes euro; kinderen tot 12 jaar betalen drie euro. Reserveren via telefoonnummer (0411) 67 75 59 of e-mail: jdekkersvdh@simpc.nl.

LIEMPDE, 11.00-17.00: WinterWonderZondag in centrum van Liempde. Kraampjes, muziek en straattheater.


Boxtel hult zich in kerstsfeer

Nu Sinterklaas weer naar Spanje is teruggekeerd, wordt het tijd om de kerstboom op te zetten. Thuis, maar ook in het straatbeeld. Gisterochtend gebeurde dat bijvoorbeeld op de Markt. Naast het gemeentehuis is een ruim acht meter hoge spar geplaatst.

,,Ik vond dat de Markt wel wat meer sfeer mocht krijgen. Tijdens festival Biereloth zei ik dat tegen burgemeester Mark Buijs toen die met zijn collega Anton van Aert een biertje stond te drinken in de Rozemarijnstraat. Hij nodigde me uit om erover te komen praten, met dit als gevolg", vertelt Boxtelaar Bert Verboort. Hij kroop gisterochtend samen met Wilco Renders van de gemeentelijke dienst Openbare Ruimte in het bakje van een hoogwerker om de houten kerststerren en de verlichting op te hangen. Voor die versiering had Verboort zelf gezorgd. ,,Van Dongen Elektro schonk de lampjes en BPG Bouwmaterialen het hout waarvan ik de kerststerren heb gezaagd in Hobbycentrum Boxtel", meldde Verboort.

LAMPJES PLATANEN

De kerstboom is niet de enige versiering op de Markt. Net als vorig jaar hangt in de platanen rondom het plein een lichtsnoer. Als alternatief voor de kleine lampjes die al jaren rondom de boomtakken zijn gewikkeld en defect zijn. Na de herinrichting van de Markt, waarvoor de gemeenteraad deze maand een plan vaststelt, wordt een nieuw lichtplan gemaakt.

FOTO ONDER: Op initiatief van Bert Verboort (rechts) is een acht meter hoge kerstboom met lampjes en kerststerren naast het gemeentehuis geplaatst. (Foto: Peter de Koning).