Onder toeziend oog van Sinterklaas schuift Pakjespiet de trouwring aan de vinger van juf Debby van De Hobbendonken. (Foto: Henk van Weert).
Onder toeziend oog van Sinterklaas schuift Pakjespiet de trouwring aan de vinger van juf Debby van De Hobbendonken. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

• LOGEERSESSIE OP ANGELASCHOOL • HUWELIJKSVOLTREKKING OP DE HOBBENDONKEN

Spitsuur voor Sint en Pieten in Boxtel

Sinterklaas beleefde drie razend drukke weken in kasteel Stapelen. Het evenement Stapel op Sint trok 5.750 bezoekers, die zowel doordeweeks als in de weekeinden de weg naar Stapel op Sint prima wisten te vinden. Vrijdagochtend was Sinterklaas al te gast op de Sint-Petrusschool aan de Burgakker, maandagochtend vierde de goedheiligman zijn verjaardag op alle andere scholen in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel.

De vijfhonderd leerlingen van de Angelaschool aan de Baroniestraat ontdekten maandagochtend in alle vroegte dat Sin-

Boxtel

Kerststukjes maken

Kinderboerderij Boxtel aan het Apollopad organiseert zaterdag 17 december van 14.00 tot 16.00 uur een gezellige middag waarbij volwassenen kerststukjes kunnen maken. De kinderboerderij zorgt voor genoeg materiaal. De kosten voor deelname bedragen 2,50 euro per persoon. Kinderen mogen woensdag 21 december van 14.00 tot 15.00 uur aanschuiven voor het maken van een kerststukje. Zij mogen gratis meedoen. Alle deelnemers wordt gevraagd zelf een snoeischaartje mee te nemen.

terklaas met enkele Pieten op school had gelogeerd. Geen verrassing trouwens, want verslaggeefster Angela S. School had de jeugd al een week voorbereid op de logeersessie. Ze stuurde enkele korte nieuwsberichtjes en hilarische filmpjes waarin te zien was dat de Sint zich voorbereidde op zijn komst naar de Breukelse school.

Bij aankomst op de speelplaats ontdekten de scholieren enkele slapende Pietjes op de speelplaats. Aan de waslijn hing een lange witte onderbroek met rode hartjes, hét bewijs voor de aanwezigheid van Sinterklaas. En na de nodige liedjes en dansjes kwam de Sint tevoorschijn, mét slaapmuts. Vanwege de winterse kou, was het programma op de speelplaats kort. ,,We gaan snel naar binnen zodat Sinterklaas iedereen in de klas kan begroeten", zei directeur Jos Korsten. Natuurlijk werd eerst uit volle borst 'Lang zullen ze leven' gezongen, voor Sinterklaas en niet minder dan vijf kinderen die hun verjaardag samen met de goedheiligman vieren.

EEN TROUWJURK

De komst van de goedheiligman in basisschool De Hobbendonken leverde maandagochtend een bijzondere kleedpartij op. Zoals in deze krant vorige week al was te lezen, was Pakjespiet verliefd op juf Debby. Maar schooldirecteur Henk Verhoeven wilde zijn leerkracht niet mee naar Spanje sturen. En Sinterklaas meldde dat hij Petrus Paketus, zoals Pakjespiet officieel heet, niet wilde achterlaten in Nederland. Een dilemma dus! Maar Sinterklaas zou Sinterklaas niet zijn, als hij niet voor een oplossing zorgde.

Met instemming van de leerlingen van De Hobbendonken besloot de Spaanse bisschop een huwelijk voor één dag te sluiten. Daar stemde ook Pakjespiet mee in. Net als juf Debby, maar die had nog wel een probleem. ,,Ik heb helemaal geen trouwjurk..." Maar daar hadden haar collega's al rekening mee gehouden. Ze hadden een prachtige witte japon vol glitters meegenomen. En dus trok juf Debby zich even terug om zich om te kleden en als een heuse prinses een ring aan haar vinger geschoven te krijgen van Pakjespiet.

SCHIPBREUK

De Sint-Petrusschool raakte vrijdagochtend al in rep en roer. Een week eerder waren er al twee pieten gesignaleerd. Met natte laarzen, natte mutsen en natte pakjes. Want Pakjesboot nummer 13 had schipbreuk geleden. Niet alleen was alles nat, ook waren alle cadeautjes, Pieten en pakjes kwijt. Bovendien was het grote cadeau voor de school verdwenen. Mét de sleutel om het cadeau open te maken…

Emmers met Dommelwater die later werden afgeleverd, bevatten geen cadeautjes. Er zat alleen vies water in. Vol blaadjes en afval dat op de rivierbodem had gelegen: schoenen, sieraden, een hele oude telefoon, munten, wat badeendjes en zelfs een kunstgebit!

Gelukkig werd duidelijk dat de sleutel van het grote schoolcadeau een speciale code had, een zogeheten QR-code. Daarmee konden de leerlingen op zoek. Dat gebeurde vrijdagochtend natuurlijk volop. En wat denk je: ja hoor. De sleutel werd gevonden. En zo liep alles toch nog goed af...


Sint-kleurplaat

Oosterhof levert

zeven winnaars op

Kinderen die een bezoek brachten aan het publieksevenement Stapel op Sint in kasteelpark Stapelen kregen allemaal een kleurplaat mee naar huis die ze konden inleveren in winkelcentrum Oosterhof. Hiermee maakten ze kans op fraaie prijzen.

De kleurplatenwedstrijd van Oosterhof leverde vele fraaie tekeningen op. Kay Bertens werd tot winnaar gekozen. Hij kreeg van bedrijfsleider Wil van Loon van Jumbo namens de winkeliers van Oosterhof een Nintendo Wii Console. Rowena, Guusje, Nena, Erik, Teun en Max hebben een originele PSV-bal met lekkernijen ontvangen.

Sinterklaas (met slaapmuts) werd met alle jarigen van de Angelaschool toegezongen door presentator Angela S. School (links) en alle kinderen. (Foto: Marc Cleutjens).
Sinterklaas opende zijn 'tournee' door Boxtel vrijdagochtend op de Sint-Petrusschool aan de Burgakker. (Foto: Peter de Koning).
De kleurplaatwedstrijd van Oosterhof tijdens Stapel op Sint leverde 7 winnaars op. Bedrijfsleider Wil van Loon van Jumbo Boxtel reikte de prijzen uit. (Foto: Oosterhof).