Afbeelding
Foto: Wil Feijen

TEAMS KUNNEN ZICH INSCHRIJVEN VOOR DONDERDAG 22 DECEMBER

Curling met bierpullen op de ijsbaan

De ijsbaan die drie weken lang het centrum van Boxtel siert, leent zich natuurlijk ook voor winterse sporten. Dinsdag 27 december staat er een ijshockeyclinic voor de jeugd op het programma. Daarover is elders in dit Boxtel on Ice-katern meer te lezen. Eerder, op donderdag 22 december, kunnen mensen in teams van vier personen deelnemen aan een potje curling. Mét bierpullen...

Curling is een precisiesport waarbij het doel is zoveel mogelijk stenen in het centrum van de cirkels te krijgen. Bij Boxtel on Ice wordt de sport niet beoefend met stenen, maar met bierpullen. Mark van de Moosdijk, initiatiefnemer van Boxtel on Ice, heeft de attributen speciaal aangeschaft voor het evenement. Op tal van andere plaatsen in de regio waar in de winterperiode ijsbanen worden aangelegd, kunnen mensen het spel spelen.

Deelname aan het Boxtelse bierpulcurlingevenement is enkel de reguliere entree die voor Boxtel on Ice wordt gevraagd: drie euro.

Mensen kunnen zich in teams van vier personen opgeven bij Mark van de Moosdijk via e-mailadres info@meneervandommelen.nl. Ook is het mogelijk even binnen te wandelen bij lunchroom Meneer van Dommelen aan de Prins Hendrikstraat. (Foto: Wil Feijen).


DONDERDAG 5 JANUARI: PLEK VOOR TWINTIG TEAMS

Quizzend het jaar 2016 uitluiden met The Brain

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Quizzen is hot in Boxtel. Daar heeft The Brain, bestaande uit de vrienden Kiske de Leest en Marc de Laat, een groot aandeel in. Na de eerste Open Boxtelse Quizronde, vier jaar geleden, volgden maandelijkse avonden in partycentre Denziz en allerlei themaquizzen. Ook bedrijven huren het duo regelmatig in om hen te voorzien van vragenrondes. Tijdens Boxtel on Ice organiseert The Brain op donderdag 5 januari vanaf 20.00 uur een '2016-quiz'. Er is plek voor twintig teams; vol is vol.

Het jaar 2016 zal in al zijn facetten voorbij komen, verklapt De Laat alvast. ,,Bij de maandelijkse quizavonden is het vrijwel onmogelijk voor deelnemers om zich voor te bereiden. Nu kunnen ze dat voor een deel wél doen, omdat het om een afgebakend thema gaat. Ik wed dat mensen met een ander oog naar alle jaaroverzichten kijken die momenteel voorbijkomen." The Brain werd door Mark van de Moosdijk, initiatiefnemer van Boxtel on Ice, benaderd een quizronde te organiseren in de periode dat de schaatsbaan er staat. De quiz vindt plaats bij Meneer van Dommelen. De Laat: ,,Er is ruimte voor twintig teams van vier personen. Dit aantal past er net in..."

Hoewel deelname aan de quiz vooral moet worden gezien als een gezellig avondje uit, is er tóch een prijs verbonden aan de 2016-quiz. ,,Mensen die vaker meedoen aan één van onze vragenrondes, kennen de prijs al: een Delftsblauw tegeltje waarop de naam van het winnende team en de quizdatum op wordt gedrukt", legt De Laat uit. ,,Inmiddels is het een écht collectors item geworden..." Vier teams dringen uiteindelijk door tot de finale, uiteindelijk gaat één ploeg met de prijs naar huis.

Teams kunnen zich aanmelden via info@thebrain.nl of info@meneervandommelen.nl. Binnenlopen bij de lunchroom aan de Prins Hendrikstraat is ook mogelijk. De kosten bedragen 15 euro per team.

Quizzen in Boxtel: op 5 januari is het weer mogelijk. (Foto: Crebas Fotografie).