Afbeelding
Foto: Stef Schellekens/Firma Fotografie

300 MENSEN GENIETEN OP 16 DECEMBER VAN FASHION ON ICE

Catwalk, midden op Boxtelse ijsbaan

Dat de Boxtelse ijsbaan zich voor meer activiteiten leent dan alleen schaatsen, zal blijken op vrijdag 16 december. Die avond genieten driehonderd mensen van Fashion on Ice: een modeshow op de schaatsbaan waar 44 modellen de laatste trends tonen, afgewisseld met volop entertainment. Aan het evenement is een goed doel gekoppeld: WensAmbulance Brabant.

Drie dagen nadat ondernemers Natasja Willems (Natasja Fashion), Iris Schoenmakers (Iris Kappers) en Mark van de Moosdijk (Meneer van Dommelen) het evenement Fashion on Ice bekendmaakten aan het publiek, waren bijna alle toegangskaarten al verkocht. Inmiddels is het programma van het mode-evenement volledig rond en is gestart met de voorbereidingen. ,,Zo wordt door de modellen druk geoefend bij Tiga Health & Body", laat Schoenmakers weten. Gemmy Schellekens van Tiga werd door de organisatie in de arm genomen, kort nadat het idee voor Fashion on Ice was geboren.

Liefst 44 modellen, veelal afkomstig uit Boxtel, tonen op 16 december de laatste trends op het gebied van kleding. Van bruidsmode tot kinderkleding: er is voor ieder wat wils. Vele lokale ondernemingen verlenen hieraan hun medewerking: Filipe Mode, By Juud, Shoeby, Hema, Foundation Bekkers, Drietrend/DenimTrend.nl, Natasja Fashion, La Gare Clothing, Junior Kinderkleding, Bijsterveld Bruidsmode, Feestwinkel Van Hommel en vuurwerkgigant Van Hommel, Het Sieradenkasteeltje, Ring & Go, sigarenmagazijn Voets, Nancy Tassen, LeClocCaduc, Sybilla Buisman Optiek, DA Drogisterij Van den Biggelaar en De Firma Fotografie en WauwKleur. Iris Kappers zorgt dat de kapsels van de modellen er piekfijn uitzien, terwijl Tiga de visagie op zich neemt.

VIPGASTEN

Het publiek is vanaf 20.00 uur welkom, een uur later gaat Fashion on Ice van start. De catwalk staat midden op het ijs, daaromheen komen bezoekers te staan. ,,We adviseren mensen zich warm aan te kleden", zegt Schoenmakers. Er is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. De modellen tonen kleding, daarnaast verzorgen leden van Tiga Health & Beauty wervelende dansshows. Een komisch duo van De Grapjurk neemt de presentatie van de show op zich. Na afloop is er een afterparty bij Meneer van Dommelen.

Tien mensen (en tien introducees) beleven Fashion on Ice als vipgasten. Boxtelaren nomineerden deze personen, omdat zij om uiteenlopende redenen een avondje uit verdienen. Tijdens het evenement maakt de organisatie bekend welke vier personen begin januari nog een speciale verrassingsdag krijgen. Iris Kappers en Natasja Fashion organiseerden begin dit jaar al eens een verwendag.

Tijdens Fashion on Ice wordt nog een aantal extra's georganiseerd, zoals een loterij. Hiermee wordt geld opgehaald voor WensAmbulance Brabant, het goede doel dat aan Fashion on Ice is verbonden. Schoenmakers: ,,Deze organisatie doet mooie dingen voor mensen die ernstig ziek zijn. Het goede doel sluit aan bij mijn werk." Iris Kappers voorziet sinds tien jaar vrouwen met haaruitval ook van pruiken en haarwerken.

FOTO BOVEN: Natasja Willems en Iris Schoenmakers, initiatiefnemers van Fashion on Ice. (Foto: Stef Schellekens/De Firma Fotografie).

Gemmy Schellekens van Tiga Health & Beauty maakt deel uit van de organisatie van Fashion on Ice. Zo verzorgen leden van Tiga een aantal dansshows. (Foto: Peter de Koning).
Tijdens Fashion on Ice showen modellen de laatste modetrends voor jong en oud. (Foto: Albert Stolwijk).