Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BOXTEL ON ICE-SPECIAL VOLGENDE WEEK IN BRABANTS CENTRUM

IJskoude douche voor Albert Heijn

De kracht van Facebook valt niet te onderschatten: zaterdag verscheen op de Facebookpagina van de schaatsbaan Boxtel on Ice een video waarin uitbater Mark van de Moosdijk van Meneer van Dommelen en supermarkteigenaar Ronald de Jong van Albert Heijn een weddenschap aangingen. Bij duizend views zou Mark door het publiek natgegooid worden met - heel toepasselijk - veertig emmers ijswater op het parkeerterrein van de Albert Heijn. Bij tweeduizend kijkers moest ook Ronald er aan geloven...

Het filmpje met de oproep werd meer dan tweeduizend keer bekeken en tientallen mensen stonden de twee waaghalzen stipt om drie uur voor de winkel aan de Prins Hendrikstraat op te wachten. Die kwamen dik aangekleed én voorzien van warme mutsen het strijdtoneel opgelopen. Onder luid gejoel kregen Mark en Ronald een ijskoude douche van de omstanders. Michelle van de Meijden (12) was samen met haar zus en vriendin op de ontknoping van de weddenschap afgekomen. ,,Ik vind het wel een beetje zielig voor ze. Het is zó koud. Maar ik ga tóch een emmertje gooien", glunderde ze.

De schaatsbaan ligt van 14 december tot en met 8 januari op de parkeerplaats nabij de Zwaanse Brug aan de Prins Hendrikstraat. Naast schaatsen, zal er bijna elke dag iets te doen zijn op het ijs. In Brabants Centrum van donderdag 8 december verschijnt een bewaarspecial over Boxtel on Ice waarin het volledige programma bekend wordt gemaakt. (Foto: Peter de Koning).