LIEMPDSE PLOEG ONDERUIT IN LAATSTE DUEL VOOR WINTERSTOP

Hockeysters HCL krijgen klop in Bakel

De hockeyvrouwen van HCL uit Liempde hebben zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop verloren. Bakel greep in de tweede helft de volle buit (5-3) nadat HCL op een 1-3 voorsprong had gestaan.

Bij winst had HCL zich stevig kunnen nestelen op de derde plaats van de ranglijst. Het liep anders bij Bakel, waar de Liempdse formatie in de openingsfase werd overrompeld. Het stond al snel 1-0 voor de thuisploeg. HCL werd wakker geschud door deze vroege tegentreffer en koos voor de aanval. Een van de Liempdse speelsters kon alleen op het doel afgaan en scoorde fraai met de backhand: 1-1. In tweede instantie kon even later een strafcorner benut worden: 1-2.

Na rust zette HCL door en kwam de ploeg verdiend op een 1-3 voorsprong via een tip-in. Maar daarna ging het mis in de Liempdse gelederen. De felheid, concentratie en precisie waren allemaal een aantal niveaus lager dan in de eerste helft. Tel daarbij een groene kaart en een tijdstraf van twee minuten op en het scenario voor de rest van de tweede helft ligt klaar.

In kort tijdsbestek kwam Bakel op gelijke hoogte. In de slotfase sleepte de thuisploeg de winst binnen: 5-3.

FOTO BOVEN: Archiefbeeld uit de wedstrijd die HCL eind oktober in eigen huis speelde tegen DVS uit Waalre. (Foto: Hans Verberk).

BOXTELAREN OP BEZOEK BIJ KOPLOPER OEMOEMENOE MIDDELBURG

Ducks hervat rugbycompetitie in Zeeland

De senioren van rugbyclub Ducks reizen zondag 4 december af naar Middelburg. Daar hervatten zij de competitie tegen koploper Oemoemenoe.

De Boxtelse rugbyers verloren eerder in een thuiswedstrijd nipt van de Zeeuwen. Die ontwikkelden zich vervolgens tot een serieuze titelkandidaat. Ducks staat inmiddels op de vijfde plaats in het klassement en heeft een duidelijke uitdaging voor de boeg.

De laatste wedstrijd van 2016 staat over twee weken op zondag 18 december op het programma. Dan speelt Ducks thuis tegen REL/Dordt.

Handboogschutters HBS pakken regiotitel

De handboogschutters van HBS Boxtel hebben vorige week het regiokampioenschap behaald in de indoorklasse A. Dat gebeurde dankzij een overwinning in de zevende en tevens laatste wedstrijd van het seizoen.

HBS was oppermachtig in het duel waarin de strijd moest worden aangebonden met rivaal De Ontspanning uit Sint-Oedenrode. De opponent van de Boxtelaren stond op slechts één wedstrijdpunt achterstand en had aan een zege genoeg om HBS voorbij te streven en de titel te pakken.

De Boxtelse schutters hadden met 801 punten evenwel een passend antwoord op de knappe score van 785 punten van De Ontspanning. Zo bleef HBS de concurrent voor.

De individuele scores van de Boxtelse schutters luidden als volgt: Luc Verhoeven 258, Yannick van Rooijen 237, Alexander Groth 273 en Ansco van Rooijen 270 punten.