Afbeelding
Foto: Peter de Koning

LEERLINGEN DE HOBBENDONKEN VIEREN SINTERKLAASFEEST

Verliefde Piet heeft oog op juf Debby

LINDA VAN DE WIEL

Nietsvermoedend komen de leerlingen van de groepen 1 tot en met 4 van basisschool De Hobbendonken op dinsdagavond naar school om Sinterklaasliedjes te zingen. Ze hopen dat de Sint hun school niet voorbij zal rijden en iets lekkers in de schoen zal doen. Wat zij niet weten, is dat er een verliefde Piet zal opduiken…

Grote jongens Dré (7), Mees (7) en Sem (8) uit groep 4 weten niet precies wat de bedoeling van de avond is: ,,Geen idee wat we komen doen. Ik ga liever voetballen", zegt Dré stoer. Mees durft zelfs een ondeugend Sinterklaasliedje te zingen. Waar de kleuters vooral rustig en timide zijn, zijn de kinderen uit de groepen 3 en 4 vooral erg druk en luidruchtig.

Zodra juf Jacqueline echter begint met het voorlezen van een verhaal over 'Amerigo', het paard van Sinterklaas, wordt het muisstil op school en luisteren alle kinderen aandachtig. Na het verhaal wordt er door alle kinderen vol overgave een Sinterklaaslied gezongen.

KUSSEN, KUSSEN!

En dan komt er opeens een Piet binnen! Sommige kinderen herkennen hem. ,,Hé, jij bent Pakjespiet. Jou hebben we vorige week in kasteel Stapelen gezien", roept een kleuter. ,,Dat klopt", vertelt de Piet. ,,Ik heb jullie ook gezien en wat ik heb onthouden, is dat jullie een juf hadden meegenomen die ik wel heel erg leuk vind. Omdat ik erg goed mijn best heb gedaan tijdens het inpakken van heel veel cadeautjes, mocht ik vanavond weg", aldus Pakjespiet. ,, En dus ben ik naar De Hobbendonken gekomen, speciaal voor… juf Debby."

De kinderen giechelen terwijl juf Debby naar voren wordt geroepen en al snel klinkt er in koor: ,, Kussen, kussen", wat tot hilariteit van de kinderen ook gebeurt. ,, Een klein kusje dan."En dan stelt Pakjespiet opeens een wel heel bijzondere vraag: ,,Juf Debby, sinds ik je vorige week heb gezien, ben ik erg vrolijk, teken ik overal hartjes en zing ik de hele dag. Juf Debby, ik ben verliefd op jou. Wil je met me trouwen?"

Dat hadden juf Debby en de kinderen niet verwacht. Juf Debby voelt zich heel vereerd, maar vertelt meteen dat ze de kinderen van school niet alleen kan laten om in Spanje te gaan wonen. Bas, het zoontje van juf Debby, oppert dat ook alle kinderen mee naar Spanje kunnen verhuizen. Dat vindt de verliefde Piet niet zo'n goed idee: ,,Jullie papa's en mama's gaan jullie dan veel te veel missen."

Maar er komt wel een ander goed idee. De Pakjespiet én juf Debby gaan trouwen. Voor één dag en wel op 5 december.

Wat een feest! Alle kinderen zijn uitgenodigd om bij de bruiloft aanwezig te zijn. Wauw, dat is wel heel leuk. Zo leuk dat ook stoere jongens Dré, Sem en Mees inmiddels vol aandacht en met rode wangen naar het spektakelstuk kijken.

Als, na alle commotie, leerlingen Sanne en Eefje samen met papa Maarten de Gans een lief liedje over 'verliefd zijn' zingen, is het feest compleet.

FOTO BOVEN: Juf Debby van De Hobbendonken in Boxtel luistert met zoontje Bas naar de verhalen van de verliefde Pakjespiet... (Foto: Peter de Koning).


Sinterklaas

opent speelplaats

De Oversteek

Samen met de kinderen van de leerlingenraad verricht Sinterklaas maandag 5 december de officiële opening van de nieuwe speelplaats van basisschool De Oversteek in Liempde.

De speelplaats is bedoeld voor kinderen in de bovenbouw en werd op initiatief van de leerlingenraad vernieuwd. In het ontwerp was ruimte voor meer groen en uitdagende speelattributen. Samen met een ontwerper is een plan gemaakt voor de herinrichting. Met de leden van de ouderraad is tijdens een spelletjesmiddag geld ingezameld om de nieuwe speelplaats te kunnen betalen.

Sinterklaas beleeft momenteel drukke tijden. Morgen, vrijdag 2 december wordt hij al verwacht op de Sint-Petrusschool aan de Burgakker in Boxtel. Maandagochtend reist hij niet alleen naar Liempde, maar zal de goedheiligman ook op alle andere scholen aankloppen.

Leerlingen van De Hobbendonken genieten van het Pietenverhaal dat dinsdagavond in de school werd verteld. (Foto: Peter de Koning).