Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, Sanne & Eefje?

O jeminee, ik ben verliefd,

O jeminee, ik ben verliefd,

O jeminee, ik ben verliefd,

Vind mij ook leuk alsjeblieft!

Sanne (12) en Eefje (9) de Gans namen al eens een cd op voor hun oma die 70 jaar werd. Nu hebben ze met vader Maarten - bekend van Acting The Maggot en René & Die Rooie - een liedje opgenomen op de melodie van 'All You Need Is Love' van The Beatles, maar met een tekst die alles te maken heeft met Sinterklaas en een verliefde Piet. Dinsdagavond klonk het lied voor het eerst...

Wat leuk, een liefdesliedje! Sanne: ,,Het is een liedje dat papa heeft geschreven voor de kinderen van De Spelelier. Hij speelt gitaar en wij zingen mee." Eefje: ,,Het liedje hebben we opgenomen en kun je op YouTube zien. Alle kinderen van De Spelelier leren de tekst en kunnen het meezingen." Sanne: ,,Het liedje gaat over twee verliefde Pietjes."

Kenden jullie het liedje van The Beatles? ,,Nee", zegt Sanne. ,,Maar de melodie is makkelijk en toen papa het in de juiste toonsoort had geschreven, konden we gemakkelijk meezingen." Eefje: ,,We hebben het in minder dan één dag opgenomen."

Zijn jullie net zo muzikaal als papa? Eefje: ,,Ik speel al een tijdje blokfluit. Ik heb eenmaal per week les en moet verder veel oefenen. Ik ken al het liedje 'Mieke heeft een lammetje'." Sanne: ,,Ik heb een gitaar gekregen van papa en zing elke dag, het liefst liedjes uit de Top 40. Die speel ik dan af met mijn telefoon, maar laat het geluid uit boxen klinken. Dan hoor je ze overal in de kamer."

Vanavond is jullie debuut. Spannend? Sanne: ,,Best wel, spannend én leuk. We treden op in onze eigen school, De Hobbendonken. Daar is een sinterklaasavondje voor de onderbouw waar we ons lied samen gaan zingen."

FOTO RECHTS: Eefje (links) en Sanne zingen samen met vader Maarten over een verliefd Pietje. (Foto: Peter de Koning).