Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

ESSCHE PAKJESPIETEN WELKOM IN 'DE OPGANG'

Veel aanloop in slaapkamer van de Sint

Het was dinsdag topdrukte in de slaapkamer van Sinterklaas in Esch. Kinderen sjouwden er volop rond met de pakjes die er stonden. ,,Dit zijn oefenpakjes", zei Lizze (3). Samen met de andere kinderen maakte ze er hoge stapels van, rechts naast de deur. ,,Want daar horen de oefenpakjes", wist Willem (7).

Sinterklaas heeft al jarenlang een slaapkamer in Esch. De laatste drie jaar in 'De Opgang' in de Sint-Willibrorduskerk. Twee keer per week is de slaapkamer open voor bezoek van Essche kinderen en hun (groot)ouders, zoals afgelopen dinsdag. De kinderen keken hun ogen uit. ,,Kijk Hannie! De troon van Sinterklaas", riep de 4-jarige Ilja tegen haar oppas. Ze durfde even op de chique stoel te gaan zitten. Andere kinderen waren vooral pakjes aan het verplaatsen, met Lizze voorop. ,,Ik ben de Pakjespiet", zei ze. Ondertussen klonk er Sinterklaasmuziek en lazen kinderen de boekjes die op het bed van Sinterklaas lagen. Willem vertelde dat hij vorige week met de hele schoolklas in de slaapkamer was. ,,Zwarte Piet zakte toen door het bed", zei hij. Daar was gelukkig niks meer van te zien. Pepernoten waren er nog genoeg en die lustte iedereen wel. Ook de kleine Pakjespiet.

FOTO ONDER: Jonge kinderen beleven leuke momenten in de slaapkamer van Sinterklaas in Esch. Die was ook dit jaar ingericht in 'De Opgang', gelegen nabij de Sint-Willibrorduskerk. (Foto: Albert Stolwijk).