Afbeelding
Foto: Sandra Janssen

BOXTELSE TURNVERENIGING GROSSIERT IN PRIJZEN

Turnsters Tabitta op medaillejacht

Het seizoen is nog jong, maar de turnsters van het Boxtelse Tabitta laten al elke week zien in grootse vorm te steken. Afgelopen weekend nam de Boxtelse turnclub met liefst 28 turnsters deel aan een toernooi van Turnschool Rijssen in Hellendoorn. De oogst was rijk; met zestien medailles op zak werd de thuisreis aanvaard.

Op het hoogste niveau turnde Shadé van Oirschot met slechts enkele tegenstanders voor haar debuut in de eredivisie. Met haar opvallend goed uitgevoerde balkoefening haalde ze een voor dit niveau landelijk zeer hoge score van 12.900. Ook liet Shadé voor het eerst een dubbele salto op de vloer zien. Ze veroverde goud op allround, balk en vloer en pakte zilver op de onderdelen brug en sprong.

GROTE PROGRESSIE

Tabitta was ook succesvol in de onderbouw. Op het hoogste niveau (Nationaal 1) werden eveneens medailles gewonnen. Bij de nog jonge Pupillen 1 was er allround goud voor Liz van Eijndhoven en brons voor Floor Melssen. Beide turnsters kwamen vooral knap de moeilijke balkoefening door. Bij de Pupillen 2 was er zilver voor Mariléne Liem. Zij liet vooral op brug grote progressie zien.

Zilver was er in de categorie Jeugd 1 voor Mijke Janssen. Het is volgens Tabiita 'uniek' op dit hoge niveau zonder grote fouten te turnen. Mijke maakte derhalve een ijzersterke seizoensstart. Ook turnde ze, net als haar leeftijdsgenootjes Floor de Wolf en Fenne van Haaren, voor het eerst een dubbele salto van de 2,40 meter hoge bruglegger.

TOPPRESTATIE

In de eerste divisie was er bij de jeugd een bronzen allround medaille voor Lieve van der Zijde. Lieve is overgestapt vanuit haar vooropleiding bij Prins Hendrik in Vught en in Hellendoorn deed ze voor het eerst mee met Tabitta. Meteen brons pakken op een hoger niveau mag als een topprestatie omschreven worden.

De toestelmedailles in de eerste divisie leverden meer medailles op voor de Boxtelse turnclub. Op de sprong was er zilver voor Celeste Canaan en brons voor Romy Poirters. Zowel op de brug als op de balk won Lieve van der Zijde de bronzen medaille. Op de vloer werd Donna van Wijgerden derde, ondanks dat ze door een polsblessure een aangepaste oefening zonder steun moest turnen.

OPPERMACHTIG

In de tweede divisie was er een medaille voor Guylene Brunneman. Mede door haar sterke optreden met hoge moeilijkheid op de vloer, won ze brons. In de derde divisie was Tabitta oppermachtig. In de allrounduitslag ging het goud naar Jaimy de Wit en het zilver naar Lieke van Berkel. Een puik resultaat omdat Tabitta daarmee in een deelnemersveld van 23 turnsters beslag wist te leggen op de eerste en de tweede plaats.

Ook de overige turnsters van Tabitta presteerden goed in Hellendoorn en deden belangrijke toernooi-ervaringen waarvan ze gedurende het seizoen profijt zullen hebben. Hun prestaties staan hieronder.

Instap N1: 4. Imke Schellekens; 6. Lizzy Stolwijk. Instap N2: 18. Maissam Bezbiz; 27. Nina van Meersbergen. Pupil 1 N1: 4. Mara van der Heijden; 6. Pien van Daal; 11. Wiese van der Eertwegh. Pupil 1 N3: 5. Roelie de Bie. Pupil 2 N2: 13. Esmee Komen. Jeugd N1: 5. Sam Sieben; 6. Floor de Wolf; 9. Fenne van Haaren. Jeugd N4: 4. Lisa van der Schoot. Jeugd eerste divisie: 6. Celeste Canaan; 7. Romy Poirters; 9. Yuna van de Wiel; Donna van Wijgerden geen allround wegens blessure. Jeugd tweede divisie: 6. Romy Schepens. Junior eredivisie: 5. Nienke Langenhuizen (balk). Senior tweede divisie: 7. Eva Roos.

FOTO BOVEN: Liz van Eijndhoven in actie tijdens haar oefening op de vloer in Hellendoorn. De turnster van Tabitta veroverde een gouden medaille bij de pupillen. (Foto: Sandra Janssen).

FOTO LINKS: Shadé van Oorschot veroverde goud op allround, balk en vloer en pakte zilver op de onderdelen brug en sprong. (Archieffoto Sandra Janssen).

Afbeelding