Handbalsters HCB '92 verliezen van Aristos

De handbalvrouwen van HCB '92 hebben zondag in Best met 16-13 verloren van koploper Aristos. Ondanks de verliesbeurt kon de Boxtelse handbalploeg tevreden zijn over haar spel en ziet de rest van de competitie er veelbelovend uit.

HCB '92 begon sterk en openende met een snelle aanval die door Miranda van Engelshoven doeltreffend werd afgerond: 0-1. Ook de tweede treffer liet niet lang op zich wachten, Hèlen Berkelmans werd op de linkerhoek vrijgespeeld waarna ook zij het doel wist te vinden. Met een 0-2 voorsprong begon Aristos langzaam te ontwaken, waarna de tegenaanval werd ingezet. Vanuit de rechterhoek wist ook zij het doel te vinden: 1-2.

Hierop werd gereageerd door HCB '92; Annemarie Sens scoorde 1-3. Na een kwartier kreeg HCB '92 de eerste penalty tegen: 2-3. Keeper Ankie Welvaarts stopte de volgende penalty. De Boxtelse ploeg bleef aardig in evenwicht met de koploper, totdat kort voor rust even gas werd gegeven en de ruststand op 7-4 werd bepaald.

Aan het begin van de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Dit keer ging Aristos voor een sterke opening, waardoor de thuisploeg al snel tweemaal het doel vond. HCB '92 liet het er echter niet bij zitten en ging in de tegenaanval. Sens wist met een scherp schot de rechter kruising te vinden. Vanaf dat punt aan gingen beide ploegen weer gelijk op. Aristos antwoordde met een tegengoal, waarna HCB '92 weer aan zet was. Janneke Eijkemans wist zich los te wurmen van haar tegenstanders op de cirkel en kreeg de bal in het net.

In het laatste deel van de wedstrijd werden de frustraties van HCB '92 richting scheidsrechter steeds meer merkbaar. Het gevolg: twee gele kaarten voor praten en enkele prenten voor overtredingen. Ondanks de frustratie bleef de Boxtelse ploeg het net vinden. Van Engelshoven en Berkelmans combineerden sterk, Sens scoorde vanaf negen meter en Nonja van de Langenberg tekende voor de laatste treffer.

In de laatste minuut stond HCB '92 nog maar met vier speelsters in het veld. Van Engelshoven was weggestuurd na een verdedigende overtreding, Berkelmans kreeg een tijdstraf wegens praten.