Afbeelding
Foto: Peter de Koning

WIELERCOMITÉ BEGROET AL 120 VOORINSCHRIJVINGEN

Langspier opnieuw decor cyclocross

De jaarlijkse veldrit rondom recreatieplas De Langspier wordt dit jaar gehouden op zondag 18 december. Stichting Wielerbelangen Boxtel is al weer volop bezig met de voorbereiding van het grote sportevenement. Het jaarlijks wielergala kent ook dit jaar weer een open Boxtels ATB-kampioenschap.

De zomermaanden heeft de Boxtelse stichting benut om zelf de brughindernis te construeren. Hiermee hoopt zij te kunnen bezuinigen op een forse onkostenpost. Inmiddels is ook door de KNWU de inschrijving gestart. Al meer dan 120 renners uit heel Nederland, waaronder enkele profs, hebben zich al gemeld voor de wedstrijd rond De Langspier.

De organisatie gaat uit van het dubbele aantal deelnemers op 18 december. De Boxtelse cross heeft de reputatie van een topdeelnemersveld en geniet een beschermde status. Dat wil zeggen dat in Nederland op dezelfde dag geen andere nationale wedstrijden worden georganiseerd. In België is op die dag de Superprestige Cross van Namen. Daarvan ondervindt het Boxtels wielerevenement nauwelijks concurrentie. Alle categorieën – masters, amateurs, nieuwelingen, vrouwen, junioren en elite – zullen in Boxtel present zijn.

ATB-KAMPIOENSCHAP

Voorafgaand aan de officiële KNWU-wedstrijden vindt het open Boxtels ATB-kampioenschap plaats. De jury van de KNWU zal deze wedstrijd leiden. De renners starten dan in de zogenaamde funklasse. Inschrijving staat open voor twee categorieën: funklasse tot 50 jaar en funklasse 50+ en vrouwen. De starttijden zijn respectievelijk 10.00 en 10.02 uur. De wedstrijdduur is veertig minuten. Inschrijven is alleen vooraf mogelijk via www.cyclocrossboxtel.nl.

FOTO ONDER: Beeld van de elitewedstrijd rond De Langspier in december 2015. De veldrit wordt dit jaar verreden op 18 december; dan wordt ook het Boxtels ATB-kampioenschap verreden. (Foto: Peter de Koning).