Afbeelding
Foto: Peter de Koning

WISSELENDE PRESTATIES BOXTELSE BILJARTERS

Sterk Hazelaar vloert 't Ivoor

Don van der Wiel moest het onderspit delven tegen een ontketende tegenstander die in dertien beurten zijn 175 caramboles kader 38/2 maakte. Van der Wiel kwam tot zes punten. Chris Fasseur hield in zijn partij de schade nog enigszins beperkt. Hij verloor ook maar behaalde acht punten. Fouad Hasbani redde de eer met een winstpartij met een moyenne van 4,77.

Het tweede team van 't Ivoor speelde remise tegen De Hazelaar 1. Emanuel Coort en Adrie van de Wetering wonnen elk hun partij terwijl Cees van Eindhoven zijn meerdere moest erkennen, ondanks zijn mooi moyenne van 12,08. 't Ivoor 3 ging ten onder bij De Uitdaging 1. Henk van Boxmeer redde de eer met een mooie winstpartij waar Peter van Giersbergen en Ad van Os onderuit gingen.

Het vierde libreteam van 't Ivoor kwam eveneens niet verder dan remise, ondanks twee winstpartijen ven Math Hendriks en Gerard de Beer. Theo van Dongen verloor vijf punten.

DE WEG KWIJT…

In de afdeling recreanten was 't Ivoor 1 nog steeds volledig de weg kwijt. Na jarenlang de dienst te hebben uitgemaakt, moeten de biljarters nu duidelijk een stapje terug zetten. Kansloos werd deze week verloren. Theo Verhagen, Toon Bevers en Henk van Boxmeer hadden alle drie niet de juiste vorm om te kunnen winnen. Hasbani moest ook hier de eer hoog houden en won als enige.

Het tweede team leed eveneens een nederlaag. Hier was Frans Klein de enige van 't Ivoor die winst boekte. Jan Meeuwis, Wim Bekkers en Frans van Esch verloren. 't Ivoor 3 was ook niet in de juiste vorm en verloor. Hier werden alle partijen uit handen gegeven. Henk de Koning, Frans van de Boogaard, Harrie Verhoeven en Frans Maas faalden.

Betere prestaties werden geboekt door de recreanten die uitkomen in de spelsoort driebanden klein. 't Ivoor 1 won overtuigend van De Hopbel 2 uit Schijndel. Frits Radema pakte acht punten; Cor van Alphen en Wim van Gils wonnen ruim. Het tweede Boxtelse team ging ten onder tegen De Hopbel 1. Jacques van Loon speelde een prima partij met winst en een moyenne van 0,696. Van Dongen en Hasbani leden een nederlaag. 't Ivoor 3 won: Johan Beaard en André Vissers pakten winst in hun partij, Jan Tils genoegen moest nemen met acht punten.

Het driebanden-grootteam won van De Hazelaar 2. Louis van der Meijden verloor van een sterk spelende tegenstander. Leo van Westelaken en Bernhard Legierse wonnen hun partij, waarbij laatstgenoemde een fraai moyenne van 0,805 liet noteren.

Uitslagen week 47

LIBRE

't Ivoor 1 - De Hazelaar 3        24-25

De Hazelaar – 't Ivoor 2        26-26

De Uitdaging 1 – 't Ivoor 3        25-21

't Ivoor 4 – 't Zuid 1        25-25

RECREANTEN LIBRE

't Ivoor 1 – De Hazelaar 2        30-38

De Haarstek 3 – 't Ivoor 2        39-34

Het Veerhuis 1 – 't Ivoor 3        40-32

DRIEBANDEN-KLEIN

't Ivoor 5 – De Hopbel 1        28-24

De Hopbel 2 – 't Ivoor 6        28-21

`t Ivoor 7 – D`n Brouwer 3        28-23

DRIEBANDEN-GROOT

De Hazelaar 2 – 't Ivoor 1        23-26

Programma vrijdag 2 december

't Ridderke – 't Ivoor 3        20.00

Programma maandag 5 december

D'n Brouwer 3 – 't Ivoor 6        13.00

Programma dinsdag 6 december

't Ivoor 4 – Triangel Bar 1        20.00

Programma woensdag 7 december

't Ivoor 3 – De Straat 2        20.00

FOTO BOVEN: Leo van de Westelaken van 't Ivoor, maandagavond in actie tegen BV Uden. (Foto: Peter de Koning).


Groene Laken 2

loopt verder uit

in titelstrijd BBB

De biljarters van Uit de Kom hebben vrijdag drie van de vier partijen gewonnen van De Comsche Hoeve 2 maar intussen wel zeven punten verspeeld op koploper Het Groene Laken 2. Was er verleden week al sprake van een pyrrusoverwinning, voor deze speelronde gold dat in versterkte mate. Voor Uit de Kom wonnen Toon van Weert met twaalf en Guus Eltink en Steef Zink met elk tien punten. Deze euforie werd echter tenietgedaan door René van Tongeren, die veel te sterk was voor Arno Raaijmaakers.

Raaijmakers verloor met 12-2 en evenaarde hiermee het laagterecord in de eerste competitiehelft. Spijtig is het dat deze excellente competitieleider dit jaar tijdens zijn wekelijkse werkzaamheden telkens geconfronteerd zal worden met de kille cijfers van deze schrijnende inzinking. Laat het hem tot een warme vertroosting strekken dat zijn biljartkwaliteiten bij de Boxtelse biljarters zeker zo bekend zijn als zijn ict-vaardigheden.

Intussen had op donderdag in café De Adelaar Het Groene Laken 2 geen fouten gemaakt. Met een ruime overwinning op het als derde geplaatste De Amateur 1 en met de huidige kennis dat het als tweede geplaatste Uit de Kom diep zou teleurstellen, incasseerde de thuisclub met graagte de zege van 41-37. Van de bezoekers speelde niemand boven zijn gemiddelde, maar bij de momentele koploper waren het wederom Wilma van Schijndel en Toon van Houtum op wier twaalf punten men kon rekenen.

Op donderdag in De Postiljon kon Antal van Brussel eindelijk eens zijn ware kwaliteiten etaleren. Voor de eerste keer in dit seizoen wist hij het van hem geëiste aantal van 225 caramboles ook daadwerkelijk te scoren. Met een gemiddelde van 8.65 heeft hij het seizoensrecord tot nu toe stevig in handen. Ad Rutten scoorde ook twaalf punten voor 't Krijtje en voor De Comsche Hoeve 1 deden dat Lothar Griebe en Bennie Bakker. De eindstand was 43-41.

In de middenzone van de ranglijst was De Amateur 1 maandag in 't Geveltje duidelijk te sterk voor Het Groene Laken 1. Beide teams scoorden twee maal twaalf punten, maar de verliezen van Mozes Schäfer en Albert van de Sande waren bij de bezoekers zo zwaar dat de eindscore van 42-32 de verhoudingen juist weergaf.

Stand na zeven ronden: 1. Het Groene Laken 2 288; 2. Uit de Kom 275; 3. De Amateur 1 270 punten.