Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

VERKOOPEXPOSITIE KUNSTKADOO BLIJFT BIJ VELEN IN TREK

Kunstlicht99: verbonden met de wereld

HENK VAN WEERT

Alweer voor de tiende keer boden professionele kunstenaars uit Boxtel het publiek de gelegenheid een exclusief, maar niet per se duur cadeautje aan te schaffen voor de feestdagen in december. De verkooptentoonstelling KunstKadoo in galerie Le Garage aan de Prins Hendrikstraat werd afgelopen weekeinde door 120 mensen bezocht. Tot aan Kerstmis vindt KunstKadoo elke zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur plaats.

De expositie in het voormalige autobedrijf aan de Prins Hendrikstraat werd vrijdagavond geopend met een prijsuitreiking. Drie deelnemers aan een kleurwedstrijd kregen een tegoedbon die in te wisselen is bij een van de leden van Kunstlicht99, de club die elk jaar KunstKadoo organiseert.

Secretaris Katrien van Hettema van de kunstenaarsvereniging reikte de cheques uit aan Anita van Kuijk, Roan Bakker en Nienke van de Biggelaar. Zij mogen ook een bezoekje brengen aan een windmolen in Moergestel. ,,Want onze kunstenaars zijn niet alleen mensen die zich graag terugtrekken in hun atelier, maar voelen zich ook verbonden met de wereld. We voelen ons betrokken bij een duurzame maatschappij", verduidelijkte Van Hettema.

In de duurzame week, begin oktober, schreef Kunstlicht99 een kleurwedstrijd uit waarvoor dertien aangesloten kunstenaars een zwart/wit-tekening maakten. Die werden gebundeld in een Klimaatkleurboek. Uiteindelijk werden 26 tekeningen ingekleurd ingezonden.

Anita won de eerste prijs van de kleurwedstrijd in de categorie volwassenen en gaf aan dat zij bedreven is in het maken van mandala-tekeningen: ,,Ik heb me bij het kleuren laten inspireren door de herfst die eraan kwam, maar ook door zonnepanelen." Roan en Nienke wonnen in de categorie jeugd.

Huub Thorissen en Rasim Huseynov geven sinds oktober kunstadvies in galerie Le Garage. Elke vrijdag mensen bij hen van 14.00 tot 17.00 uur terecht. Kunstlicht99 probeert er van lieverlee een kunstenaarscafé van te maken.

FOTO ONDER: Roan Bakker (links) en Nienke van de Biggelaar, de twee jeugdwinnaars van de kleurenwedstrijd van Kunstlicht99 bekijken enkele objecten die afgelopen weekeinde werden verkocht tijdens de jaarlijkse expositie KunstKadoo. (Foto: Albert Stolwijk).