Afbeelding
Foto: Henk van Weert

'ROLSTOELERS KUNNEN NIET BINNEN'

SP pleit voor betere toegankelijkheid VVV

SP-raadslid Marije van Kuijk vindt het een slechte zaak dat bij de verbouwing van het VVV-kantoor in het monumentale Hofje naast het gemeentehuis de toegankelijkheid van rolstoelers geen aandacht heeft gekregen. Voorafgaand aan de raadsvergadering riep zij het college van B. en W. dinsdagavond op maatregelen te nemen.

Tijdens het vragenhalfuurtje wees Van Kuijk op een nieuwe wet die met ingang van 2017 van kracht wordt en die bepaalt dat openbare gebouwen rolstoelvriendelijk moeten zijn. De nieuwe entree van het VVV-kantoor aan Magdalena's Pad kent een opstapje. De oude toegangsdeur aan de andere kant heeft weliswaar een rijplaat voor rolstoelers, maar het pleintje met kinderkopjes is daar een hindernis, volgens het raadslid.

INVENTARISATIE

De nieuwe wet is van toepassing op nieuwbouw, niet op bestaande panden, benadrukte wethouder Herman van Wanrooij. Toch zegde hij toe naar de situatie te willen kijken. ,,Maar dat geldt voor meer situaties. Waar mogelijk willen we de toegang graag verbeteren. We zullen daarvoor eerst een inventarisatie maken en er ook bedrijven betrekken."

Boxtel

Muziek op Kerstfair

Voor de Kerstfair op zaterdag 17 en zondag 18 december is Centrummanagement Boxtel op zoek naar orkesten, koren en solisten. Zij kunnen naar eigen inzicht een optreden van minimaal een halfuur verzorgen op een podium dat wordt opgebouwd op het pleintje op de hoek van de Rechterstraat en de Kruisstraat. Belangstellenden kunnen informatie inwinnen bij Yasmine Elfasi, telefoonnummer (0411) 67 22 92.


Red River Band voortaan thuis in 'Exit'

Na zes jaar verruilt de Red River Band café 't Geveltje voor escaperoom Exit aan de Konijnshoolsedreef. Daar vond zaterdagavond een housewarmingparty plaats.

Niet alleen de muzikanten van de Red River Band (foto onder, Albert Stolwijk) traden daar op, ook hun collega's van The Ducktownband en de Boxtel City Band lieten van zich horen.