BOXTELAREN OP DREMPEL DERDE DIVISIE

Tafeltennissers Taverbo gaan historie schrijven

In de voorlaatste speelronde van de NTTB-competitie ging het eerste team van de Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo hard onderuit tegen middenmoter The Back Hands. In Sint-Willebrord werd het 7-3 voor de thuisploeg. Omdat Middelburg, de enige overgebleven titelconcurrent, er tegen hekkensluiter Never Despair 4 met de pet naar gooide, blijven de Boxtelaren aan kop in de hoofdklasse en is een ticket voor de landelijke derde divisie binnen handbereik.

De ploeg van Taverbo was vrijdagavond vol goede moed naar West-Brabant afgereisd maar worstelde de hele avond met zichzelf. In de beginfase van het duel wist alleen Marlotte Staps een partij te winnen. Hoewel veel partijen bijzonder spannend waren, trok The Back Hands steeds aan het langste eind en nam een 6-1 voorsprong.

Een monsternederlaag tekende zich af, maar omdat Stefan Bernhardt zijn laatste partij diep in de vijfde game - na verscheidene matchpoints te hebben weggewerkt - alsnog uit het vuur wist te slepen en Staps haar tweede winstpartij van de avond liet noteren, bleef de schade beperkt tot 7-3. Michel Sperling klopte in het recente verleden al zijn tegenstanders al eens, maar bleef deze keer verrassend genoeg met lege handen staan.

PRIMEUR

De nederlaag van de Boxtelaren zette de deur wagenwijd open voor Middelburg om te koppositie over te nemen. Er hoefde daarvoor slechts gewonnen te worden van hekkensluiter Never Despair 4. De Zeeuwen lijken de competitie echter niet zo serieus te nemen. Met een unieke kans op het kampioenschap in de hoofdklasse lieten zij doodleuk hun twee beste spelers buiten de basisopstelling. Met maar liefst twee invallers trokken de Middelburgers naar 's-Hertogenbosch en kregen daarvoor de rekening gepresenteerd. Het duel eindigde in 5-5, waardoor Taverbo op basis van het onderlinge resultaat nog altijd aan kop gaat.

In de laatste speelronde reist Middelburg opnieuw af naar de Brabantse hoofdstad, ditmaal voor een treffen met Never Despair 2. Taverbo treft in eigen huis Never Despair 4. De ploeg die de meeste punten weet te behalen, is kampioen en dwingt promotie af naar de landelijke derde divisie. Het zou voor de Boxtelse vereniging een primeur zijn. Nog nooit was een Boxtels seniorenteam actief op nationaal niveau.

De kampioenswedstrijd wordt zaterdag 3 december om 15.00 uur gespeeld in de zaal van Taverbo aan de Voetboog op Munsel.


'Mighty Mike'

in bloedvorm

naar WK darts

Darter Michael van Gerwen verkeert kort voor het WK darts in bloedvorm. De Brabander boekte zondag bij de Players Championship Finals zijn 25e toernooizege van 2016. ,,Dit is een boost voor het vertrouwen met oog op het WK", zei Van Gerwen.

De in Boxtel opgegroeide darter won in een eenzijdige finale met 11-3 won van Dave Chisnall. Hij sleepte in Minehead 75.000 pond aan prijzengeld in de wacht. Vorige week verbeterde hij bij de Grand Slam of Darts al het record van Phil Taylor, die in 2009 23 toernooien wist te winnen. Het WK darts begint op 15 december. Van Gerwen won de wereldtitel in 2014 en is als eerste geplaatst.