Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

VIERDE EDITIE DORPSQUIZ OP ZATERDAG 4 NOVEMBER 2017

Hert van Boxtel wint Bokselse Kwis

De derde editie van de Bokselse Kwis is dit jaar gewonnen door Hert van Boxtel. Het negentien quizzers tellende team onder leiding van Hans de Laat behaalde 249 punten en was daarmee de beste van 75 deelnemende teams. De massaal bezochte prijsuitreiking vond vrijdagavond plaats in activiteitenboerderij 't Dommeltje op Hoog Munsel. Samen verdelen zes winnende teams een bedrag van 1.850 euro onder zes lokale goede doelen.

Ongeveer tweehonderd bezoekers waren getuige van de feestelijke prijsuitreiking, onder wie Sinterklaas en een van zijn Pieten. De Sint verraste de organisatoren Patricia van Amelsvoort, Saskia Maltha en Marc Cleutjens met een chocoladeletter, anderen hadden ook cadeautjes meegenomen of deelden complimenten uit voor de zo enthousiast ontvangen dorpsquiz. ,,We zijn overweldigd door jullie enthousiasme en hebben daarom besloten ook volgend jaar de Bokselse Kwis te organiseren", sprak Van Amelsvoort. De datum werd vrijdag bekendgemaakt: zaterdag 4 november 2017.

De hoofdprijs in de derde editie van de Bokselse Kwis ging naar Hert van Boxtel, dat 249 punten scoorde. Het team speelde voor de lokale Voedselbank, die een cheque van 750 euro kreeg. ,,Een doel dat we heel spontaan hebben gekozen", lichtte captain De Laat toe. ,,We weten dat veel mensen in Boxtel het moeilijk hebben en vinden de Voedselbank een uitstekend doel om mede-inwoners een handje te helpen." Hert van Boxtel speelde de quiz in café 't Hart van Boxtel.

De tweede prijs (235 punten) was voor Tussen de Dekens, een team van de gelijknamige buurtvereniging in Boxtel. Deze formatie speelde voor Met je hart, dat zich inzet voor eenzame ouderen en een bijdrage ontvangt van 400 euro. Nummer drie (233 punten) was de formatie Breukelse Buikschuivers, dat 250 euro gaat doneren aan de WensAmbulance Brabant. Omdat deelnemers aan de dorpsquiz uitsluitend lokale doelen mogen ondersteunen, is de donatie bedoeld voor een Boxtelse cliënt van de WensAmbulance.

Drie teams verdienden elk 150 euro. Team Jarige Rob kreeg een cheque voor de leukste teamfoto en steunt Alzheimercafé 't Groene Woud. Team Bij Elkaar Geraapt Zooitje, dat het mooiste voedselpakket voor de Voedselbank doneerde, steunt met hetzelfde bedrag verpleeghuis Liduina. Stichting Leergeld krijgt een bedrag van 150 euro van het team Upkedupkes. Deze formatie leverde tijdens een sportieve opdracht in sportschool 040Fit de beste Hulk.

FOTO BOVEN: Patricia van Amelsvoort (links) en Marc Cleutjens (rechts) feliciteren de captains van team Hert van Boxtel met de eerste plaats in de Bokselse Kwis. (Foto's: Albert Stolwijk).

FOTO ONDER: De tweehonderd bezoekers van de prijsuitreiking kregen de kans alle goede antwoorden van de quizvragen in te zien. Massaal werd teruggeblikt op een succesvol verlopen dorpsquiz.

Afbeelding