Afbeelding
Foto: Popkoor

Benefietconcert

koor JukeBox

voor MS Research

Popkoor JukeBox houdt dinsdag 13 december om 20.00 uur een benefietconcert in kerstsfeer in de Tijberzaal van het Baanderherencollege in Boxtel. De opbrengst is dit jaar bestemd voor onderzoek naar de ziekte multiple sclerose. De zaal is open vanaf 19.30 uur; de entree is gratis.

Het is inmiddels een goede traditie van popkoor JukeBox geworden om het jaar af te sluiten met een feestelijk kerstoptreden waarvan de opbrengst bestemd is voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor MS Research. Deze stichting wil het ontstaan en verloop van het ziekteproces MS beter begrijpen. Daarnaast wil men medicijnen testen en ontwikkelen om het verloop van de ziekte te kunnen beïnvloeden. Daar is geld voor nodig, dat met name van donaties en subsidies afkomstig is. Tijdens de avond zal popkoor JukeBox een grote verscheidenheid aan bekende popnummers ten gehore brengen. Een deel van het koor zal bovendien a capella zingen.

Gerard Schalkx uit Liempde zal bij binnenkomst, vanaf 19.30 uur, met zijn draaiorgeltje voor vrolijke muziek zorgen. Oud-Boxtelaar Bram Platel, die als biomedisch ingenieur onderzoek doet voor MS Research, komt vertellen over waar hij zich vooral mee bezighoudt en waar de opbrengst voor gebruikt zal worden. Daarnaast zal ook de Big Band Boxtel voor een gezellige sfeer zorgen.

De entree is gratis, maar er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het goede doel. Ook worden naast hapjes en drankjes kerstkaarten en andere creatieve zaken aangeboden. De hele opbrengst gaat naar het goede doel.

Popkoor JukeBox telt 75 leden. En repeteert een keer per veertien dagen onder begeleiding van een zangcoach. (Foto: Peter de Koning).

Meer weten over MS? Kijk op www.msresearch.nl.