Afbeelding
Foto: Peter de Koning

GOUDEN PAAR JOHN EN CAROLIEN DIKS

'Elke donderdag en zaterdag samen daten...'

MARIËLLE WIJFFELAARS

Als vliegenier bij de Koninklijke Luchtmacht had John Diks (81) al vrij snel de beschikking over een eigen auto. De broer van Carolien Diks-Kreeft (71), ook militair, kreeg van John vaak een lift vanuit de basis in Eindhoven naar Rijswijk. En zo ontstond er een romance die in 1966 werd gevolgd door een belangrijke vraag, van Carolien aan John...

,,Ik heb hem gevraagd. Dat was voor die tijd best vooruitstrevend", zegt Carolien lachend. John: ,,Ik was best een beetje overdonderd." Na twee jaar vooral een weekend-relatie te hebben gehad, wilde het paar graag vaker bij elkaar zijn. Want pittig was het wel. John gestationeerd in Eindhoven en Carolien werkzaam in het westen. De huwelijksdag op 5 december 1966 zal het paar niet snel vergeten. ,,We trouwden in het gemeentehuis en een jaar later voor de kerk, zo ging dat toen", vertelt John.

Het paar verhuisde naar Veldhoven waar een zoon en dochter werden geboren. In de jaren zeventig verhuisde het gezin naar een nieuwbouwwoning aan de Schijndelseweg in Boxtel. De reden? Boxtel lag centraal tussen de drie militaire vliegbasissen van Volkel, Gilze-Rijen en Eindhoven. John was voor zijn werk vaak in het buitenland, voor beiden soms best lastig zo vertellen ze. ,,Ik had nog niet veel kennissen in Brabant en vond de overgang vanuit het drukke westen best moeilijk", zegt Carolien eerlijk. ,,Via de school van de kinderen leerde ik uiteindelijk veel mensen kennen en raakte ik gewend."

Carolien is een bekend gezicht in Boxtel, want sinds 1976 is ze werkzaam als zweminstructrice. Eerst in het zwembad van De La Salle, later bij Den Haagakker. ,,Ik werk nog altijd bij Het Dommelbad en op de woensdagmiddag geef ik les. Ook ben ik oproepbaar als invaller, dat vind ik heerlijk", vertelt Carolien. John ging een aantal jaar geleden met pensioen, maar heeft naar eigen zeggen nog genoeg om handen. ,,Ik hou van klussen dus ik doe veel onderhoud aan onze woning", zegt hij. ,,En ook de tuin houd ik goed bij."

Gezamenlijke interesses zijn er ook genoeg. Elke donderdag is de vaste dag voor een uitstapje en op zaterdag staat een bezoek aan de winkels van 's-Hertogenbosch op het programma. ,,Lekker samen op pad, dat is zo belangrijk. Maar je moet ook elkaar ook vrijlaten, je bent niet elkaars bezit."

OP DE FOTO: Carolien en John Diks vieren 5 december hun vijftigste huwelijksdag. (Foto: Peter de Koning).