HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de tweede zondag van de advent. Op de tweede zondag van de advent wordt ieder jaar de persoon van Johannes de Doper gepresenteerd. Hij is de voorloper van de Heer, de wegbereider. De thematiek van de woestijn roept verschillende beelden op: de woestijn bij de Jordaan waar Johannes de Doper mensen tot een doopsel van bekering nodigt, maar de Jordaan verwijst ook naar de doortocht van het volk geleid door Jozua na een tocht van veertig jaar door de Woestijn. Het volk dat uit de ballingschap bevrijd, het Beloofde Land intrekt. Johannes de Doper roept deze thematieken op. En wij kijken uit naar Hem die ons vrij zal maken van alles wat ons in ballingschap houdt.

* Parochiesecretariaat. Het secretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00. Het telefoonnummer is (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden hoort men via het antwoordapparaat welk nummer voor dringende zaken gebeld kan worden.

* Liturgische kalender. Zaterdag 3 december: heilige Franciscus Xaverius, priester. Woensdag 7 december: heilige Ambrosius, bisschop en kerkleraar. Donderdag 8 december: hoogfeest Maria Onbevlekt Ontvangen.

* Uit de agenda. Maandag 5 december 09.30 werkgroep aandacht voor zieken, pastoraal centrum Duinendaal. Woensdag 7 december 19.30 geloofsgroep, pastoraal centrum Duinendaal. Donderdag 8 december programmacommissie Sint-Petruskoor, pastoraal centrum Duinendaal; 15.30-17.00 Kom-en-Zie, koetshuis Duinendaal. Vrijdag 9 december 19.00 tienerpastoraat, Koetshuis Duinendaal.

* Misintenties kerstdagen. Vriendelijk en zeer dringend beroep om zo spoedig mogelijk de misintenties voor de kerstdagen en de jaarwisseling op te geven, zodat ze tijdig en correct verwerkt kunnen worden. Voor publicatie in Brabants Centrum dienen deze uiterlijk op zondag 18 december, maar liever al eerder bij het parochiesecretariaat binnen te zijn. Speciale enveloppen om missen op te geven voor Kerstmis liggen achter in de kerk. Deze kan men invullen, het bedrag van 12 euro voor de misintentie insluiten en deponeren in de brievenbus van de pastorie Duinendaal 2.

* Kaarsen van Barmhartigheid. Vanaf dit weekend kan men na afloop van de viering voor 1,50 euro een kaarsje kopen van barmhartigheid.

* Parochiebijdrage. Het IBAN-nummer waarop de parochiebijdrage gestort kan worden is NL38 RABO 0108 8603 37.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang. Zondag 09.00 stille mis. 10.30 hoogmis met Sint-Petruskoor met gilde-eer. Voorganger en predikant is kapelaan G. de Jong.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit Missa in G van G.B. Casali.

* Orgelprogramma. Bach: Nun komm, der Heiden Heiland; Yon: Veni Emmanuel; Zipoli: Pastorale; Andriessen: Veni, Veni Emmanuel.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Rianne en Jolanda Hulsen (jgt); overl. ouders Wagenaars-Endstra (jgt); Ruud Corbey.

ZONDAG 09.00 voor alle parochianen. 10.30 Janus v.d. Ven (jgt); Spaanse zuster Felisa Garcia (mgd); witte zuster Josina v.d. Wiel (mgd); Herman v.d. Sande (mgd); Ciska Peijnenburg (mgd); familie Bergman- v. Uden; pastoor Herman de Beer; Annie v. Rooij; Toos v. Abeelen (bijz. intentie); levende en overleden leden van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris.

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 voor alle parochianen.

* Intenties Simeonshof. ZONDAG 10.15 eucharistieviering; intentie voor Jan v. Assen (jgt).

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering; voorganger en preek pastoor Jacques Grubben met samenzang onder leiding van Antoinette v. Roosmalen. Intenties voor Miet v. Ruremonde (mgd); Wim v. Abeelen (verj).

ZONDAG 09.30 hoogmis; voorganger en preek pastoor Grubben; gregoriaanse gezangen door kerkkoor Cantate Domino.

MAANDAG 09.00 stille mis (bijsacristie); voorganger kapelaan Geoffrey de Jong.

DONDERDAG 09.00 stille mis (bijsacristie); voorganger kapelaan De Jong.

MEDEDELINGEN

* Koffiedrinken. Na afloop van de hoogmis zijn belangstellenden zondag welkom in dienstencentrum De Kloosterhof voor een gezellig onderonsje. Zoals te doen gebruikelijk worden bezoekers tijdens deze bijeenkomst ook bijgepraat over het wel en wee van de parochie.

* Welkom in de pastorie. Parochianen zijn elke zaterdag tussen 10.30 en 11.30 welkom in de Liempdse pastorie voor een kopje koffie of thee, een praatje met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie à 12 euro

* Bloemen kerkhof. De meeste bloemen die met Allerzielen op het kerkhof zijn geplaatst, hebben hun beste tijd gehad. Mocht dat zo zijn, wilt u deze dan opruimen en de restanten in de daarvoor bestemde bakken deponeren. Denk daarbij aan afvalscheiding.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Intenties voor Gerard v.d. Heijden (jgt); overl. ouders Van der Heijden- v. Beljouw; overl. ouders Schraven-Schimmel, hun dochters Liesbeth en Bernadette en schoonzoon Hans; Cor de Rooij; Ton en Ria Kruijssen; overl. ouders Van den Tillaart-Timmers.

* Misintenties. Intenties kunnen tot maandag 11.30 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of bij Helma Rombouts. Dan worden ze in Brabants Centrum opgenomen. Misintenties die later binnenkomen worden alleen in de viering afgelezen. Intenties kosten 12 euro en kunnen in een gesloten envelop, met de naam en de datum voor de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus worden gedaan.

* Agenda. Zondag 11 december derde zondag van de advent; 10.30 woord- en communieviering met zang van Lencante.

* Adventsactie. Zoals veel Afrikaanse landen, heeft ook Rwanda te kampen met het probleem van straatkinderen. Ondanks de inzet van de Rwandese overheid, de samenleving en internationale organisaties, leven veel kinderen op straat. De organisatie Cecydar helpt al 23 jaar kinderen die in de hoofdstad Kigali op straat leven en vangt hen op om daarna terug in het gezin te kunnen plaatsen. De school houdt een creatieve inzamelingsactie voor dit adventsproject. De opbrengst wordt met Kerstmis in de kerk aangeboden. De adventscollecte in de kerk is tijdens de derde zondag in de advent op 11 december.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan v. Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, 67 31 51; Helma Rombouts, 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart, 63 34 90 of Helma Rombouts, 67 25 94. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.30 tot 11.30. Meestal is pastor Van den Tillaart aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen ook misintenties worden opgegeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pater Hans de Visser. Intenties: voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders. Iedereen is welkom. Intenties voor levende en overleden leden van de KBO.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De vergoeding voor een misintentie bedraagt 12 euro. De enveloppen met misintenties kan men in de brievenbus van de voormalige pastorie doen. Telefonisch doorgeven kan ook via nummer (0411) 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoonnummer (0411) 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Bertha v. Kasteren- v.d. Besselaar; Adriana Steenbakkers- v. Aarle (jgt); Jan Steenbakkers; An v.d. Steen-de Koning (jgt); Cor v.d. Rijdt- v. Grinsven; Sjaan v.d. Brand-Schellekens; Cor Geerts- v.d. Heijden.

DINSDAG 19.00 vespers, het liturgisch avondgebed.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst, waarin een ambtsdrager wordt bevestigd en waaraan de cantorij haar medewerking verleend. De dienst wordt geleid door mw. ds. C.A. Terlouw uit Boxtel. Voor de kinderen is er Paks. Zij komen eerst in de kerk en gaan daarna naar hun eigen dienst. Zij werken aan het adventsproject 'Maak het mee'. Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in De Schakel onder het genot van koffie/thee, voor de kinderen is er limonade. Organist is Ko Suurmond.

MEDEDELINGEN

* Lezing in MuBo. Zondag 11 december om 11.15 is er in museum MuBo een lezing over de protestantse gemeente in Boxtel.

* Bereikbaarheid predikant. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

Boxtel

Kerst-In Dükerskoor

Maandelijks verzorgt het Boxtelse Dükerskoor een meezingavond vol smartlappen en zeemandsliedjes. Maar maandag 19 december klinken hoofdzakelijk kerstliedjes in zaal Rembrandt aan de Rechterstraat 56. Onder leiding van dirigent Arie Koorengevel hebben de koorleden al maandenlang geoefend. Het programma begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft voor haar leden de onderstaande activiteiten op het programma staan.

VRIJDAG 2 DECEMBER

09.30 eucharistieviering in De Walnoot; intenties voor overleden KBO'ers uit de wijk Selissen. Na afloop is er koffie.

ZONDAG 4 DECEMBER

12.30 gezamenlijk eten in Elisabethsdael.

DINSDAG 6 DECEMBER

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

DONDERDAG 8 DECEMBER

13.30 handwerken in De Orion.

14.00-14.30 kaartverkoop van kerstvieringen en Seniorenexpo in De Orion, De Walnoot, Simeonshof en De Rots.

De Walnoot

VRIJDAG 2 DECEMBER

Eucharistieviering KBO        09.00

Vrij biljarten        13.00

Dansmariekes        18.00

MAANDAG 5 DECEMBER

Koning Willem I College        08.30

Pilates        09.00

Biljart De Walnoot        13.00

Kaarten IVV        13.00

Yoga VCB        13.00

Rikken en jokeren        20.00

DINSDAG 6 DECEMBER

Koning Willem I College        08.00

KVG lezing        09.30

Koffie-inloop        10.00

Biljart KBO        13.00

KBO-bestuursdag        13.30

Bridgeclub Revanche        19.30

WOENSDAG 7 DECEMBER

Gym        09.00

Yoga        10.30

Koning Willem I College        13.00

Kienen IVV        13.30

DONDERDAG 8 DECEMBER

Koning Willem I College        08.30

Pilates        09.30

Biljarten        13.00

Inloopbridge Revanche        13.00

Bridge KBO        13.30

Kienen Daphnia        20.00