Afbeelding
Foto: Henk van Weert

What's Up, Luna & Maudi?

Een flinke groep kinderen deed gistermiddag in het Boxtelse winkelcentrum Oosterhof mee aan uiteenlopende Pietenspelletjes. Het parkoers was uitgezet door stagiaires van Buurtsport Boxtel.

Zo, jullie kunnen goed zaklopen! Hoe heten jullie? ,,Wij zijn Luna en Maudi. We zijn zusjes van elkaar."

Hoe komen jullie hier terecht? Maudi: ,,Mama moest boodschappen doen en vertelde dat we in het winkelcentrum allerlei leuke spelletjes konden spelen." Luna knikt: ,,Jaha, en dat vinden wij wel leuk natuurlijk."

Maar waarom zijn jullie verkleed als Piet? ,,Omdat het allemaal spelletjes zijn die Pieten ook graag spelen!", zegt Luna. Maudi: ,,Maar ik ben óók verkleed omdat ik straks ook nog naar de Pietentraining ga bij hockeyclub MEP. Daar komen échte Pieten lesgeven en dan krijg ik nog meer snoepjes."

Hoezo nóg meer snoepjes? Luna glundert: ,,Nou, als je hier alle spelletjes hebt gedaan, krijg je ook een snoepzak mee naar huis."

Er zitten zwarte strepen op jullie gezicht. Hebben jullie je vanochtend vergeten te wassen misschien? ,,Nééééé! Dat hoort er toch bij als je jezelf verkleedt als Piet. Snap je dat dan niet?", lacht Maudi. Haar zusje vertelt dat ze echt kachelroet op hun wangen hebben gesmeerd. ,,Wat zeg je? Gaat dat nooit meer van ons gezicht af?" De twee meisjes kijken een beetje beteuterd naar mama die vanaf een afstandje toekijkt. Maar ze hebben al snel in de gaten dat een grapje wordt gemaakt. En dus fleuren de gezichtjes weer helemaal op.

Hebben jullie Sinterklaas ook al een handje kunnen geven? ,,Nee, nog niet. We zijn vorige week wel naar de intocht in het dorp wezen kijken en daar heb ik de Sint goed kunnen zien. Wie weet komen we hem nog ergens tegen...", hoopt Maudi. ,,Misschien komt ie wel op school", zegt Luna.

FOTO RECHTS: Luna (links) en Maudi van basisschool De Spelelier vermaken zich met zaklopen in winkelcentrum Oosterhof. (Foto: Henk van Weert).