Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ROND ACCOUNTANTS IN BOXTEL WIL GESTAAG DOORGROEIEN

'Goede band met klanten én elkaar'

MARIËLLE WIJFFELAARS

Administratie, boekhouding, belastingen en fiscale regels. Het zijn onderwerpen waar de meeste mensen niet in thuis zijn en waar ze zich niet voor interesseren. Hoe anders is dat voor René Hendriks en Ton Kroonen. Als accountant (Hendriks) en fiscalist (Kroonen) helpen zij onder de naam Rond Accountants ondernemers met het op orde brengen en vereenvoudigen van hun administratie. En als dat de klant dan ook nog tijd- of geldbesparing oplevert, is hun missie geslaagd.

Twintig jaar geleden ontmoetten Liempdenaar Kroonen en Hendriks uit Rosmalen elkaar bij hun toenmalige werkgever Ernst & Young. Ze leerden er de kneepjes van het vak, maar bij Kroonen begon het al snel te kriebelen. ,,Ik wilde graag een eigen kantoor beginnen en benaderde René daar voor. Maar voor hem was de tijd nog niet rijp", legt de fiscalist uit.

Terwijl Hendriks in het bedrijfsleven actief werd, startte Kroonen een accountantskantoor met twee andere partners. Tot het tweetal weer samen om de tafel ging en besloot een bedrijf te starten. ,,Het voelde ineens goed", zegt Hendriks. ,,We hebben altijd contact gehouden en waren elkaars klankbord bij bepaalde zaken. Het was logisch om dat te combineren."

Als fiscalist helpt Kroonen ondernemers met de belastingen en bedrijfsregels, accountant Hendriks richt zich op de administratie en bedrijfseconomische vraagstukken. ,,We sparren samen en kunnen onze klanten een totaalpakket aanbieden", vertelt Kroonen. Hendriks vult aan: ,,We zijn vooral trots op ons automatiseringspakket. Hierin hebben klanten vierentwintig uur per dag inzage in hun actuele cijfers. Ook kunnen we hen makkelijk op de hoogte houden van nieuwe regels of voordelen die op hen van toepassing zijn." Transparantie en een goed contact zijn voor ROND Accountants l Fiscalisten het belangrijkst. Hendriks: ,,We bouwen een band op met onze klanten, maar ook tussen ons is er een sterke band. Dat we op die manier kunnen werken, voelt heel prettig."

GESTAGE GROEI

Dat het tweetal 'iets met cijfertjes' zou gaan doen, is niet zo verwonderlijk. Als kind wilde Kroonen al fiscalist worden en ook Hendriks wist al op jonge leeftijd dat zijn beroep met cijfers te maken moest hebben. ,,Saai? Dat is het zeker niet", zeggen ze eensgezind. ,,Het contact met de klanten, hen op weg helpen en adviseren is juist een uitdaging. Wij kennen de actuele regels." Hoewel mensen dankzij de komst van internet vaak wel meer kennis bezitten dan vroeger, is het voor de meesten lastig om die informatie goed te interpreten. ROND Accountants helpt hen de regels én besparingen goed toe te passen.

Het kantoor is gevestigd in een van de meest opvallende bedrijfsgebouwen van Boxtel, aan de Bosscheweg 107. ,,Het is een markant pand", vindt Hendriks. ,,Er zitten meerdere bedrijven waar we ook veel mee samenwerken." Kroonen vult aan: ,,We maken soms gebruik van expertises van anderen. Wij zijn eigenlijk de huisarts voor ondernemers en soms vragen we hulp van een specialist. Zo bieden we de beste service."

Toekomstplannen? Die zijn er ook. Want het tweetal wil uiteindelijk groter worden. ,,We hopen op een gestage groei", legt Hendriks uit. ,,Maar wél zodanig dat we het persoonlijke contact met klanten kunnen behouden. Dát is voor ons het allerbelangrijkst." (Foto: Peter de Koning).

15.800. Dat is het aantal arbeidsplaatsen in de gemeente Boxtel. In de serie 'Werken in Boxtel' biedt Brabants Centrum wekelijks een kijkje op de werkvloer bij een lokale onderneming.