Afbeelding
Foto: Van Rens Mobiliteit

WEG TOT VOORJAAR VOORZIEN VAN MARKERING EN GROENE STROOK

Fietspad A2-Esch dient als testgebied

Het fietspad tussen rijksweg A2 en Esch, parallel aan de Essche- en Gestelseweg, is sinds maandag voorzien van een groene strook in het midden en reflecterende wegkantmarkering. Van Rens Mobiliteit, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Helvoirt, gebruikt het fietspad als testgebied om oplossingen te bedenken voor fietsongevallen.

Het vrijliggend fietspad is ingedeeld in twee proefvakken. Het ene gedeelte is voorzien van wegkantmarkering, bij het andere stuk is ook een groene strook in het midden aangebracht. ,,Door het stijgend aantal elektrische fietsen en wielrenners is het snelheidsverschil tussen hen en gewone fietsers toegenomen", aldus Maurice Veltrop van Van Rens Mobiliteit. ,,Door de groene streep worden fietsers als het ware richting de berm gedrukt, waardoor er meer ruimte ontstaat om in te halen. De wegmarkering aan de zijkanten van de weg zorgt ervoor dat fietsers zien waar het fietspad eindigt en de berm begint."

Het fietspad dient minimaal tot april als testgebied. Via www.vanrensmobiliteit.nl kunnen fietsers hun ervaringen met de strook delen. Dit wordt met borden langs de weg duidelijk gemaakt. Veltrop: ,,Daarnaast zullen we ook enkele keren posten om te zien hoe het fietspad wordt gebruikt."

FOTO ONDER: Fietsers die gebruik maken van de weg tussen rijksweg A2 en Esch, kunnen hun mening over de nieuwe markering doorgeven aan Van Rens Mobiliteit. Het fietspad wordt gebruikt als testgebied. (Foto: Van Rens Mobiliteit).