Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

OOK GEMONDE KRIJGT EIGEN DORPSQUIZ

Ontknoping Bokselse Kwis in 't Dommeltje

Activiteitenboerderij 't Dommeltje op Hoog Munsel in Boxtel is morgen, vrijdag 25 november het decor van de prijsuitreiking van de Bokselse Kwis. Dan zal duidelijk worden welk team aan de haal gaat met de hoofdprijs en welke andere teams in aanmerking komen voor de andere prijzen. Alle geldprijzen komen ten goede aan een lokaal doel doel dat de teams zelf gekozen hebben.

De derde editie van de Bokselse Kwis trok begin november welgeteld 75 teams, die de hele avond in touw waren om meer dan honderd quizvragen op te lossen. Dat gebeurde veelal in huiselijke kring, maar een aantal teamleden moest ook op pad om buitenshuis aan de slag te gaan. In de raadzaal van het gemeentehuis moesten 21 actualiteitsvragen beantwoord worden. Burgemeester Mark Buijs trad op als quizmaster.

In sportschool 040 FIT aan de Fellenoord moest een sportieve opdracht gedaan worden. De organisatoren riepen de 'Hulk'van elk team op om in actie te komen. Het leverde doldwaze taferelen op. Aansluitend werd in bar Becoloth aan de Rozemarijnstraat een memoryspel gespeeld en dienden alle teams een voedselpakket te doneren aan de Voedselbank. Inmiddels hebben vrijwilligers van de Voedselbank de vele honderden houdbare producten uitgereikt aan de cliƫnten van deze voorziening.

De prijsuitreiking van de Bokselse Kwis in 't Dommeltje begint vrijdag om 20.00 uur en is toegankelijk voor alle deelnemers.

GEMONDE

In het kerkdorp Gemonde wordt in navolging van Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch ook een dorpsquiz gehouden. Vrijdag 20 januari gaat de quiz om 18.00 uur van start; diezelfde avond moeten de antwoorden om 23.00 uur ingeleverd worden.

De organisatie van de Gemondse dorpsquiz is in handen van leden van heemkundekring Den Hogert en het gilde Sint-Joris & Sint-Catharina. De prijsuitreiking staat gepland voor zaterdag 28 januari en wordt gehouden tijdens een gezellige avond in zaal Kloosterzicht aan de Sint-Lambertusweg.

Teams die meedoen aan de Gemondse dorpsquiz gaan strijden voor een lokaal Gemonds doel, dat bij inschrijving opgegeven moet worden. De inschrijving start zondag 27 november. Teams kunnen zich opgeven op de website van de dorpsquiz die dit weekend online gaat. Voorwaarde voor deelname is dat de teamcaptain woonachtig is in Gemonde.

De hoofdprijs is een bedrag van 250 euro.

FOTO LINKS: Deze 'Hulk' was een van de blikvangers van een sportief spel van de Bokselse Kwis dat gespeeld werd in sportschool 040 FIT. (Foto: Marc Cleutjens).

Afbeelding