Henk Renders. (Foto: Daisy Renders).
Henk Renders. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

OPWAARDEREN NAAR ALL-IN LIDMAATSCHAP

'Digitale krant van BC? Die lees ik heel graag'

Abonnees van Brabants Centrum hebben de mogelijkheid hun abonnement gratis op te waarderen tot een lidmaatschap. Henk Renders uit Boxtel zette zijn abonnement meteen om toen de digitale editie op dinsdag verscheen. Hij hoeft niet lang na te denken op de vraag hoe de digitale krant hem bevalt. ,,Een geweldig initiatief. De krant ziet er overzichtelijk en goed uit."

Hij leest de digitale krant het vaakst op de computer, want dan is het voor hem uitstekend leesbaar. Wat hij het fijnst vindt? ,,Met name dat je in feite één pagina krijgt waar je gemakkelijk doorheen kunt scrollen. Dat bevalt me. Op die manier kan ik gemakkelijk kiezen welke artikelen ik wil lezen of welke advertenties ik wil zien. Dan is het een kwestie van aanklikken en je kunt alles lezen."

De extra foto's zijn hem al opgevallen, alleen de video's heeft hij nog niet helemaal ontdekt. Maar dat komt ook dat de routine er nog in moet komen. Renders leest de digitale krant op dinsdag of woensdag en de papieren Brabants Centrum op donderdag. Deze laatste leest hij dan iets korter. ,,Dat komt doordat ik sommige artikelen al in de dinsdageditie heb gelezen, maar dat is helemaal niet erg." Zou hij de abonnees aanraden hun abonnement om te zetten in een lidmaatschap, zodat ze de digitale krant kunnen lezen? ,,Dat moeten ze uiteraard zelf weten, maar ik zou het zeker aanraden."

Sinds vorig jaar krijgen lezers die dat wensen, via e-mail al een digitale versie van de donderdagkrant toegezonden. Sinds zes weken verschijnt op dinsdag een digitale editie met tal van extra's, zoals foto's en video's. Dat leidde ertoe dat de voorbije weken veel lezers hun abonnement opwaardeerden naar een all-inclusive lidmaatschap. Wie nog geen digitale krant ontvangt, kan eenvoudig en kosteloos een all-inclusive lidmaatschap aanvragen via www.brabantscentrum.nl/opwaarderen. Aan het lidmaatschap zitten nog meer voordelen: zo kunnen mensen op hun vakantieadres op de hoogte blijven van het laatste nieuws en krijgen ze dertig procent korting op familieberichten en de eigen woningverkoopadvertentie. Bovendien worden regelmatig acties gehouden waarbij leden exclusief voordeel krijgen.

Boxtel

Alzheimercafé

In restaurant-zaal De Nachtegaal aan de Boxtelseweg in Schijndel wordt maandag 28 november een informatieve bijeenkomst gehouden van alzheimercafé Regio 't Groene Woud. Deze gaat over het belang van ergotherapie voor mensen met dementie. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur, de toegang is gratis.