Tafeltennissers Horntreffers aan kop ondanks gelijkspel

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) heeft De Horntreffers ondanks een gelijkspel in het duel met Taverbo Sabo 2 de eerste plaats bereikt. De Firma Fotografie won van De Dommel en neemt verder afstand van de onderste plaats. Grand café Rembrandt rukt op naar de top drie na de zege op Rotsvast. Taverbo Sabo 1 moest genoegen nemen met remise tegen Taverbo Sabo 4.

In de BRTC had koploper Taverbo Sabo 3 geen wedstrijdverplichtingen en kon met genoegen de uitslagen volgen van de gespeelde wedstrijden. Voornaamste concurrent De Horntreffers had drie punten achterstand, maar kon dit slechts ombuigen in een voorsprong van twee punten omdat er tegen het team van Taverbo Sabo 2, dat een sterk seizoen speelt, niet gewonnen kon worden.

Hans van Weert van De Horntreffers raakte in de eerste partij geblesseerd aan zijn arm en kon daardoor slechts één punt scoren en teamgenoten Ad van Weert en Wim van Aarle moesten het doen met twee zeges. Samen verloren zij ook het dubbelspel tegen het onverslaanbare duo van Taverbo Sabo 2: Mari van Dijk en Joop van Eijk, die elk ook nog eens goed waren voor twee punten in het enkelspel. Lothar Groth van Taverbo Sabo moest deze keer puntloos de speelzaal verlaten. Uitslag: 5-5.

GOED WEGKOMEN

Taverbo Sabo 1, een concurrent met weliswaar een grotere achterstand maar met nog een inhaalwedstrijd voor de boeg, kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Taverbo Sabo 4. De ploeg kwam daarmee nog goed weg, want na zes gespeelde partijen keek ze tegen een 4-2 achterstand aan. Dit kwam onder meer door zeges van Toon van Geel op Frans van Dun en Cees Hems en van Peter de Rooij en Mari Smits die ook van dit tweetal wonnen. Alleen Ronald van Dael bleef voor Taverbo Sabo 1 scoren met driemaal winst in het enkelspel en samen met Frans van Dun voor winst in het dubbelspel. Cees Hems zorgde voor het vijfde punt voor zijn team door te winnen van Mari Smits. Uitslag 5-5.

VERRASSEND

De strijd tussen de twee laagst geplaatste teams, De Dommel en De Firma Fotografie, werd een prooi voor De Firma Fotografie. Gabriël Valks en Stef Schellekens waren goed op dreef en waren beiden te sterk voor Ad de Man en Wim Jansen. Nick van de Laak won verrassend van Ad van Lier. Het dubbelspel gaf de doorslag door de winst van Nick van de Laak en Gabriël Valks op Ad de Man en Wim Jansen. Uitslag: 6-4.

Rembrandt won van Rotsvast, maar de 7-3 zege viel groter uit dan vooraf werd verwacht. Rotsvast speelt een sterk seizoen maar moest het steeds beter in vorm rakend team van Rembrandt voor laten gaan op de ranglijst. Voor Rembrandt scoorden Arnold van der Heijde, Hans Stoker en Gerrie Hoenselaars elk twee punten en Hans en Gerrie waren goed voor winst in het dubbel. Voor Rotsvast speelde Geerta Pluut een sterke partij en won alle drie haar enkelspelen. Haar teamgenoten Jan Don en Bart Theeuwes konden hier geen punten aan toe voegen. Uitslag 7-3 in het voordeel van Rembrandt.

Standenlijst per 21 november

1. De Horntreffers 80-51; 2. Taverbo Sabo 3 70–49; 3. Grand café Rembrandt 80-39; 4. Taverbo Sabo 2 80-39; 5. Taverbo Sabo 1 65-37; 6. Rotsvast 80-37; 7. Taverbo Sabo 4 80-35; 8. De Firma Fotografie 80-35; 9. De Dommel 75-23.