Sjaan en Cor van de Laar uit Liempde vierden gisteren hun gouden huwelijksfeest. (Foto: Albert Stolwijk).
Sjaan en Cor van de Laar uit Liempde vierden gisteren hun gouden huwelijksfeest. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

LIEMPDS PAAR VIERT GOUDEN HUWELIJK

Sjaan en Cor van de Laar zijn nog altijd verliefd...

TONNIE WESSELING

,,Wij zijn tevreden en niet veeleisend. En nog steeds verliefd", antwoorden Cor (75) en Sjaan (77) van de Laar op de vraag wat het geheim is van een gelukkig huwelijksleven. Gisteren was het precies vijftig jaar geleden dat ze elkaar het jawoord gaven. En dat vierde het Liempdse echtpaar uitbundig.

De van oorsprong Helvoirste Sjaan leerde Cor op 15 juni 1963 kennen in een danstent op de Haarense kermis. Dát is een leuk meisje, dacht Cor en vroeg Sjaan ten dans. ,,De vonk sloeg meteen over", herinnert Sjaan zich en er werd meteen een vervolgafspraakje gemaakt. Na drie jaar verkering trouwde het stel op in Helvoirt. Het was een prachtige dag, weet Cor nog: ,,Alleen 's avonds was er dikke mist". Zoals gebruikelijk in die tijd was het een hele dag feest.

Het paar betrok het huis aan de Hezelaarsestraat 10 in Liempde. Het was verbouwde koeienstal, die in 1972 werd uitgebouwd. Daar wonen ze nog steeds met veel plezier. Cor was aanvankelijk vijf jaar melkboer en daarna werkte hij tot aan zijn pensioen als timmerman in de bouw. Sjaan stamt uit een gezin van elf kinderen en moest met 14 jaar al aan het werk in het Groot Ziekengasthuis in 's-Hertogenbosch. ,,Ik verdiende 34 gulden per maand, maar wel met kost en inwoning. Om de veertien dagen was ik een weekend vrij en kon dan thuis wéér aanpakken."

FIT BLIJVEN

Na haar huwelijk deed Sjaan haar eigen huishouding. Het paar kreeg drie dochters en een zoon. Er kwamen elf kleinkinderen. Cor werkt nog graag in de moestuin en speelt biljart. Ook bestuurde hij als vrijwilliger de buurtbus die van Best naar Schijndel rijdt. Hij houdt zich nog fit door elke dag een flinke wandeling met de twee boxers te maken. Sjaan werkte 12,5 jaar als vrijwilliger op de soos van dienstencentrum De Kloosterhof en bridget twee keer per week: ,,Dat is goed voor hersenen", vindt ze.

Tijdens hun huwelijk zijn Cor en Sjaan vaak op fietsvakantie geweest en ook werden buitenlandse reisjes gemaakt: naar Lourdes, Oostenrijk en Rome. Dit laatste was een cadeau van de kinderen ter ere van hun veertigjarig huwelijk.

FOTO BOVEN: Cor en Sjaan van de Laar uit Liempde vierden gisteren hun gouden huwelijksfeest voor familie en vrienden in het Hof van Liempde. Vanaf hun huis werden ze met de Liempdse gemeentekoets naar het feestadres gereden. (Foto: Albert Stolwijk).