Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

STEMWEEK TOP 2000 START VRIJDAGOCHTEND IN LIEMPDE

Ploegadoers in Top 2000, dè is de kunst

Liempde is in de ban van de Top 2000. Dankzij een gierende campagne zijn de dorpelingen erin geslaagd de Stembus van het bekendste radioprogramma van Nederland naar Liempde te halen. En de inwoners hebben een missie: het lied 'Dè is de kunst' van De Ploegadoers een plek geven in de Top 2000...

In Liempde wordt morgen, vrijdag 25 november van 07.00 tot 12.00 uur een radio-evenement georganiseerd rond de start van de Stemweek. Deejay Gerard Ekdom zal rond 08.00 uur met de Stembus op het Raadhuisplein arriveren, om 08.45 uur is de officiële start en kan het publiek gaan stemmen.

Spontaan werd deze week de actie gelanceerd om het lied 'Dè is de kunst' van De Ploegadoers in de Top 2000 te krijgen. Het nummer werd in 1981 door de bekende Liempdse volksmuziekgroep op de plaat gezet. Liempde zal flink moeten stemmen; naar verwachting zijn minstens 50.000 stemmen nodig om de Top 2000 te bereiken. Maar Liempde heeft al vaker laten ziens dat niets onmogelijk is... Lees er alles over op pagina 23.

FOTO BOVEN: De Ploegadoers, in 1984 door Gerard Schalkx gefotografeerd op het Duits Lijntje in Liempde. Staand van links naar rechts Piet Grilis, Ger van Aalst en Martien Grilis. Zittend van links naar rechts Hans van Laarhoven, Jos Vervoort en Ad Braken. Op de voorgrond ligt Johan Schoenmakers.