Aan de bal Ducks / Dukes speler Marijn Weyler
Aan de bal Ducks / Dukes speler Marijn Weyler Foto: Hans Verberk

RUGBYJEUGD VERLIEST ONDANKS WERKLUST

BoschBox ten onder tegen Betuwe

BoschBox, een samengesteld cubs-team van rugbyclubs Ducks en Dukes, nam het zaterdag op tegen de ploeg die een mix is tussen Rugby Club Betuwe en Nieuwegein. Beide rugbyteams zijn opnieuw ingedeeld in de competitie. BoschBox moest de overwinning uiteindelijk aan de tegenstander laten: 12-27.

In het begin van de wedstrijd leken de rugbyers van BoschBox nog niet helemaal wakker. Binnen dertig seconden scoorde Betuwe/Nieuwegein een try. Ook de conversie werd goed getrapt. Vervolgens ging het gelijk op tussen beide ploegen. De tegenstander maakte nog een try, maar toen was het de beurt aan BoschBox. Er werd een try gescoord en de conversie werd tussen de palen gekickt. Beide ploegen gingen rusten met een tussenstand van 7-12.

Na de aanmoedigingen van coach Piet van de Sande startte de tweede helft van de wedstrijd. BoschBox streed hard maar kreeg in korte tijd twee tries van Betuwe/Nieuwegein te verwerken. De ploeg uit Boxtel en 's-Hertogenbosch deed nog iets terug na een fraaie samenwerking, maar Betuwe/Nieuwegein scoorde opnieuw. De eindstand werd bepaald op 12-27.

FOTO ONDER: Marijn Weyler van BoschBox, een samengesteld team tussen van rugbyclubs Ducks en The Dukes, probeerde zaterdag de bal te vangen, maar werd gehinderd door een tegenstander van Betuwe/Nieuwegein. BoschBox verloor met 12-27. (Foto: Hans Verberk).