Mieke Beerens (rechts) aan de bal voor HCL. De Liempdse formatie won zondag in het eigen sportpark Bolakkers van het Limburgse Nuth: 5-2. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

STERK NUTH HARD ONDERUIT IN LIEMPDE

Hockeyvrouwen HCL boeken belangrijke zege

De hockeyvrouwen van HCL hebben zondagmiddag een knappe zege geboekt op Nuth. De veel sterker geachte tegenstander uit Limburg, die in een eerdere ontmoeting eenvoudig won van de Liempdse formatie, werd met 5-2 verslagen in sportpark De Bolakker.

Het duel begon fel waarbij HCL de eerste kansen creëerde. Deze inzet werd beloond toen Fleur Schoenmakers via de kop van de cirkel de bal precies in de hoek van de goal wist te schuiven. Nuth kwam nadien beter in de wedstrijd en dat resulteerde vlot in de gelijkmaker: 1-1.

Het was Alina Bekkers die niet veel later in een uitstekende positie kwam om HCL weer op voorsprong te zetten. Alleen voor de keeper speelde ze de bal rustig voorbij de sluitpost en scoorde ze 2-1. Het was Bekkers die kort voor rust ook de 3-1 op het scorebord bracht; ze scoorde vanuit een strafcorner.

CRUCIALE FOUT

Na rust opende HCL opnieuw fel, maar was het Nuth dat een strafcorner mocht nemen. Deze buitenkans werd benut en de gasten brachten de spanning terug in de wedstrijd: 3-2. HCL pakte de draad weer op en creëerde op haar beurt ook enkele strafcorners. Na enkele vruchteloze pogingen was het Annet Saris die het net vond en bij de eerste paal binnentikte. Met 4-2 op het scorebord leek de zege op het sterke Nuth binnen handbereik.

Niet veel later maakte de verdediging van Nuth een cruciale fout waardoor een van de speelsters van HCL er vandoor kon gaan. Ze omspeelde de keeper en tekende voor de beslissing met de backhand: 5-2.

HCL speelt zondag 27 november de laatste wedstrijd voor de winterstop. Tegenstander is Bakel.