Pleuni van Ruremonde brengt een aubade aan Cor van der Steen. Het tweetal wordt voorafgaand aan het concert Maestro Liemt gehuldigd als trouw lid van fanfare Concordia. (Foto: Albert Stolwijk).
Pleuni van Ruremonde brengt een aubade aan Cor van der Steen. Het tweetal wordt voorafgaand aan het concert Maestro Liemt gehuldigd als trouw lid van fanfare Concordia. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Henk van Weert

CONCORDIA HULDIGT LEDEN BIJ 'MAESTRO'

'Cor, jij verdient 'n aubade'

Voorafgaand aan de dirigeerwedstrijd Maestro zet de Liempdse fanfare Concordia zaterdag 26 november twee trouwe leden in het zonnetje. Cor van der Steen (83) is zeventig jaar aan het muziekkorps verbonden. 'Groentje' Pleuni van Ruremonde, die 12,5 jaar haar partijtje meespeelt op bugel, ging deze week bij hem op de koffie en bracht en passant een privé-aubade...

Rond de eeuwwisseling hield Cor het voor gezien als actief muzikant van Concordia. Hij speelde destijds bariton, maar was eerder ook op piston, trombone en hoorn actief in het blaasorkest. ,,En op bugel, net zoals Pleuni nu speelt", wijst Cor als zijn collega-jubilaris het glimmend zilver aan haar lippen zet om 'Lang zal hij leven' te vertolken. Pleuni heeft respect voor mensen die zó lang lid blijven van een club. ,,Of ik zelf ooit zeventig jaar lid van Concordia zal blijven, is nog maar de vraag. Je weet immers nooit wat de toekomst brengt."

Cor ging muziek leren omdat zijn broer in de fanfare speelde. ,,Zo ging dat in die dagen. Het was een echte familieclub. En nog steeds eigenlijk. Ook mijn kinderen en kleinkinderen maken muziek." Hoewel hij al vele jaren rustend lid is van Concordia, volgt Cor de fanfare op de voet. ,,Op concerten ben ik meestal van de partij. Oók komende zaterdag bij Maestro. Het zal niet makkelijk zijn voor de muzikanten dat andere, onervaren dirigenten de muzikale leiding nemen..." Pleuni knikt: ,,Inderdaad, dat is best lastig. Maar tegelijk ook heel leuk. We hebben al heel wat afgelachen tijdens de voorbereidingen. Muziek maken is weliswaar een serieuze aangelegenheid, maar op zijn tijd moet het ook gewoon leuk zijn."

Naast dat hij muzikaal actief was, leverde Cor ook bestuurlijk zijn bijdrage aan fanfare Concordia. ,,En nadat twintig jaar geleden clubhuis De Serenade werd geopend, was ik er samen met mijn echtgenote Nellie beheerder."

In de editie van vorige week blikte Brabants Centrum uitgebreid vooruit op Maestro Liemtt. Aan de dirigeerwedstrijd doen wethouder Marusjka Lestrade van de gemeente Boxtel, directeur Edwin Vugts van basisschool De Oversteek, kapelaan Geoffrey de Jong, horecavrouw Josephine Bekkers, fanfarevoorzitter Hans Vermeulen en Margo Brands (onder meer bekend van de Samenloop voor Hoop) mee. De uitvoering begint om 20.30 uur; de toegang is gratis.

FOTO ONDER: Pleuni van Ruremonde speelde deze week 'Lang zal hij leven' voor Cor van der Steen. (Foto: Albert Stolwijk).