Afbeelding
Foto: Hans Verberk

VROUWEN- EN MANNENTEAM SLAAN TOE IN TWEEDE HELFT

Hockeyers MEP vloeren de koploper

Terwijl het zondag flink stormde in sportpark Molenwijk, stak de echte storm pas op in de tweede helft bij zowel de mannen als de vrouwen van MEP. Beide teams scoorden maar liefst viermaal na de pauze. De hockeyers versloegen koploper Helmond met 4-1 en de hockeyvrouwen maakten korte metten met Uden 5-1.

De Boxtelse hockeysters waren zondag veel sterker dan het laag geklasseerde Uden. Toch liep het niet in de eerste helft. De gasten kwamen bij de eerste de beste uitval zelfs op voorsprong. Het was Chris Thewessen die na een lange periode van blessureleed bij haar rentree de gelijkmaker binnen tikte.

PIJLEN

In de tweede helft ging de ploeg onder aanvoering van uitblinkster Emma Bassa echt los. De druk werd nog verder opgevoerd en de gretigheid vertaalde zich binnen het kwartier in doelpunten van Marleen Bordat en Robin Nettekoven. Toen werd het prijsschieten voor de Boxtelse aanvalsters. Fleur Verhoeven maakte op fraaie wijze de 4-1 en Ivet van Schaijk benutte koelbloedig een strafbal. Coach Inge Poelmans was uitermate te spreken over de tweede helft. Zij gaat met een goed gevoel de winterstop in. De Boxtelse vrouwen zijn gestegen naar de vierde plaats en hebben nu hun pijlen gericht op de tweede play-offplaats. Half maart wordt de competitie hervat met de thuiswedstrijd tegen Concordia.

STAND EERSTE KLASSE

Weert        11-31        Hopbel        11-17

Oss        11-25        HOD        11-12

Venlo        11-23        Goirle        11-11

MEP        11-21        Uden        11-5

Sint-Oedenrode        11-21        HCAS        11-4

Eindhoven        11-8        Concordia        11-0

AANHAKEN OF AFHAKEN

Net als in het vorig seizoen kwam in Boxtel aan de zegereeks van de koploper een einde in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Werd vorig seizoen Venlo geklopt, nu was het de beurt aan het schier onverslaanbare Helmond. Die ploeg kwam met het maximum van maar liefst dertig winstpunten naar Boxtel. MEP had al acht verliespunten opgelopen en het was zondag dus voor de Boxtelaren aanhaken of afhaken.

Twee hockeyende ploegen begonnen voorzichtig. Het was schaakhockey met veel schuiven heen en weer, maar zeker ook attractieve periodes. Doelman Paul Gruijthuijsen pareerde tweemaal de gevaarlijke corner van de gasten. Net als bij de vrouwen ging MEP in de tweede helft los. Met veel overtuiging en in hoog baltempo werd Helmond teruggedrongen. Het was Paul Sollewijn-Gelpke die na een kwartier de score opende.

MEP drukte door en vlak daarna verdubbelde Pieter Langenhuijsen uit een strafcorner de voorsprong. De hockeyploeg kreeg de opdracht om niet terug te vallen en druk te blijven zetten. Dat resulteerde in de mooiste goal van de middag van Tom Strüber 3-1. Zijn tiende seizoenstreffer gaat de boeken in als 'de volley van Vellie'. Toen coach Sjef Hendrikx van Helmond, oud-keeper van MEP, zijn doelman eraf haalde om meer druk te creëren, sloeg de jonge Sjoerd Verzijden toe: 4-0. In de slotfase redden de gasten uit een strafcorner de eer 4-1. Coach Erik Verzijden was buitengewoon content met deze eclatante zege. Hij zag zijn team de beste wedstrijd van het seizoen spelen. Met het juiste gevoel gaat hij de winterstop in en hij wil na de winterpauze vol gaan voor een play-offklassering. De hockeyers hervatten de competitie in maart met een thuiswedstrijd tegen Berkel-Enschot.

STAND EERSTE KLASSE

Helmond        11-30        Oss        11-17

MEP        11-25        HOD        11-16

HCAS        11-23        Rosmalen        11-9

Berkel Enschot        11-18        Warande        11-7

Hopbel        11-18        Geel Zwart        11-6

Weert        11-17        Sint-Oedenrode        11-4

FOTO BOVEN: MEP-speler Pieter Langenhuijsen passeerde twee spelers van Helmond. De ploeg won met 4-1 van de koploper. (Foto: Hans Verberk).


L'Union Boxtel regeert in strijd om NHB-beker

Handboogvereniging L'Union Boxtel heeft een geslaagd weekend achter de rug. Zondag werd de tweede ronde van het NHB-bekertoernooi verschoten. In eigen huis was het gelegenheidsviertal van de Boxtelse club verrassend de sterkste.

Viertallen namen het tijdens dit evenement setsgewijs tegen elkaar op. De schutters Adri van de Langenberg, Henri van de Broek, Henk Jegers en jeugdschutter Jelt van de Langenberg wonnen achtereenvolgens van de rivaliserende verenigingen RDZ Gemonde, Landmans Unie Schijndel en Ontspanning Sint-Oedenrode. Met tot slot een gelijkspel tegen Amicitia Schijndel eindigde het team op zeven punten: het beste aantal van allemaal. Hoewel Jelt pas dertien jaar oud is, was hij een van de betere deelnemers van de dag.

De halve finale, waarin de zestien beste teams van Nederland aantreden, vindt plaats op 15 januari in Ammerzoden.


Kerst-In Dükerskoor

Maandelijks verzorgt het Boxtelse Dükerskoor een meezingavond vol smartlappen en zeemandsliedjes. Maar maandag 19 december klinken hoofdzakelijk kerstliedjes in de zaal van grand café Rembrandt aan de Rechterstraat 56. Onder leiding van dirigent Arie Koorengevel hebben de koorleden al maandenlang geoefend. Het programma begint om 20.00 uur, maar ervaring leert dat de zaal een uur voor aanvang al vol zit. De toegang is gratis.