Afbeelding
Foto: Sander van Gils

EERSTE NAJAARSSTORM VAN 2016 TEISTERT VOORAL BOMEN IN DE REGIO BOXTEL

Omgewaaide boom bij Velder hindernis voor treinverkeer

De eerste najaarsstorm van dit jaar raasde zondag ook over de regio Boxtel. Hoewel op diverse plekken overlast ontstond, is geen sprake van grote schade. Ook vielen geen gewonden. De meeste hinder ondervonden treinreizigers tussen Boxtel en Eindhoven.

De spoorbaan tussen Boxtel en Eindhoven werd 's middags geblokkeerd doordat een omgewaaide boom nabij landgoed Velder op de bovenleiding terechtkwam. Pas aan het begin van de avond konden er weer treinen rijden.

AFGEWAAIDE TAKKEN

Er was meer hinder door de storm. De meest oostelijke rijbaan van de rijksweg A2 werd ter hoogte van Liempde tijdelijk afgesloten om een gevaarlijke tak uit een boom te kunnen verwijderen. Uit een treurwilg bij de vijver Vorsenpoel in Boxtel-Oost brak een grote tak af. Die belandde op het fietspad en werd gemarkeerd met rood-wit lint. Medewerkers van de gemeente Boxtel hebben de tak een dag later in stukken gezaagd en opgeruimd. Een kleinere tak brak af van een boom in de berm van de Eindhovenseweg. Een deel van het dak van appartementencomplex Ridder in de wijk Selissenwal raakte los en werd verwijderd.

Op alle locaties kwam de brandweer zondag in actie om de gevolgen van de stormschade op te ruimen.

FOTO ONDER: Een flinke dennenboom nabij landgoed Velder kwam zondagmiddag op de bovenleiding van het spoor terecht. Pas aan het begin van de avond kwam het treinverkeer naar Eindhoven weer op gang. (Foto: Sander van Gils).


Benefietavond in De Adelaar voor WensAmbulance Brabant

Deejay Hans van Breugel van Disco M'n Bruur houdt zaterdag 26 november een benefietdansavond voor WensAmbulance Brabant. In partycentrum De Adelaar aan de Baroniestraat klinkt hoofdzakelijk Hollandse muziek.

,,Elke twee jaar houd ik een benefietavond. Twee jaar geleden was de opbrengst voor het DriekA Habrakenbal, een carnavalsmiddag voor mensen met een beperking. Deze keer is gekozen voor de stichting WensAmbulance Brabant", vertelt Van Breugel.

Bezoekers betalen vijf euro entree. Er zijn vocale gastoptredens van Danny Everett, René Ulehake, Nico Damen, Erik & Hans en Tom Ceelen.