Wethouder Marusjka Lestrade snijdt de taart aan die ze zojuist heeft geschonken aan ondernemer Mari Bosman van Profit Auto Service aan de Schijndelseweg. (Foto: Peter de Koning).
Wethouder Marusjka Lestrade snijdt de taart aan die ze zojuist heeft geschonken aan ondernemer Mari Bosman van Profit Auto Service aan de Schijndelseweg. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Eerste editie 'Dag van de ondernemer' in Boxtel en Gestel

Taart eerbetoon aan ondernemers

Vrijdag 18 november was de Dag van de Ondernemer, óók in Boxtel en Sint-Michielsgestel. Een nieuw initiatief als blijk van waardering voor alle ondernemers die lef tonen en risico's nemen. Enkele ondernemers kregen die ochtend een grote slagroomtaart met als opdruk een omhoog gestoken duim.

De Boxtelse wethouder Marusjka Lestrade trok vrijdagochtend vijf lotjes uit een emmer met de namen van alle lokale ondernemers. De vijf gelukkigen die ze tevoorschijn toverde, ontvingen die dag symbolisch een taart: juwelier Caarls aan de Rechterstraat, Profit Auto Service aan de Schijndelseweg, Keurslagerij Willy Beerens aan de Barrierweg in Liempde, beheermaatschappij Welvaarts aan de Oirschotseweg en Holland Recycling aan de Schouwrooij. Bij Caarls en Profit ging de wethouder de taart persoonlijk bezorgen. ,,Omdat wij als gemeente trots zijn op ondernemers als u", verraste zij de ondernemers, medewerkers én klanten. Bij juwelier Caarls nam medewerker Wilhelmien van den Biggelaar de taart met verbazing en plezier in ontvangst.

Ook Mari Bosman van de Profit-garage keek blij verrast toen Lestrade binnenstapte met de enorme taart. Hij haalde snel een mes en bordjes om de surprise te delen met zijn medewerkers. ,,Gelukkig merken we dat de economie weer aantrekt. Het helpt niks om tegen elkaar te blijven zeggen dat het niet goed gaat", lachte hij terwijl zijn mes door de taart gleed. Ook de Gemondse onderneming Sluiter Reizen, aan de Boomstraat 22, kreeg gemeentelijk bezoek op de Dag van de Ondernemer. De Gestelse wethouder Koos Loose kwam de taart persoonlijk afleveren.

De Dag van de Ondernemer is een idee van MKB-Nederland. Die vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemen in Nederland. Een dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. Voortaan is elke derde vrijdag van november uit de Dag van de Ondernemer.