Afbeelding
Foto: Michelle Langstraat

BOXTELSE TOPPRESTATIE IN HOOFDDORP

Turnteam Tabitta in
top zes van Nederland

Het turnteam van Tabitta uit Boxtel dat zaterdag meedeed aan het Nederlands kampioenschap heeft knap beslag gelegd op de zesde plaats. Het deelnemersveld bestond uit de 32 beste turnteams van Nederland.

De turnsters van Tabitta hadden zich eerder al geplaatst voor de top tien op niveau D en kwamen in Hoofddorp in actie voor de ereplaatsen. Romy Schepens, Guylene Brunneman, Lieke van Berkel en Jaimy de Wit kwamen uitstekend voor de dag en legden beslag op de zesde plaats. Dat was een prima prestatie, zeker omdat de voorbereiding op de teamwedstrijd in Hoofddorp niet optimaal was. Nadat al twee turnsters geblesseerd waren uitgevallen in de kwalificatierace, werd een andere turnster ziek in de week voor de finale.

Ondanks deze tegenvallers bleef Tabitta scherp en ging het voor een optimaal resultaat. Guylene werkte hard al wilde in de finale niet alles lukken. Jaimy zette op alle drie de toestellen waar ze turnde stabiele teamscores neer. Deze werden aangevuld met een paar uitschieters, zoals de hoge scores van Lieke op de onderdelen sprong en vloer en van Romy op de balk en de vloer.

Het mooie teamresultaat geeft veel vertrouwen voor het wedstrijdseizoen dat nu van start is gegaan. (Foto: Michelle Langstraat).