Lionsclub Dommel & Aa doneerde vorig jaar ukelele's aan basisscholen in de gemeente Boxtel. Inmiddels is een orkest opgericht dat zaterdag optrad tijdens Vrienden van Boxtel Live. (Foto: Hans van Doorn).
Lionsclub Dommel & Aa doneerde vorig jaar ukelele's aan basisscholen in de gemeente Boxtel. Inmiddels is een orkest opgericht dat zaterdag optrad tijdens Vrienden van Boxtel Live. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

VRIENDEN VAN BOXTEL LIVE LEVERT RUIM 9.000 EURO OP

Van klassiek tot rock in Podium Boxtel

Dancemuziek van DJ Notarian, rockcovers door Dents 'n Friends, klassieke muziek van Els Egge & Friends: wie zaterdag aanwezig was tijdens Vrienden van Boxtel Live in Podium Boxtel, kreeg een gevarieerde muziekavond voorgeschoteld. Lionsclub Dommel en Aa zamelde ruim negenduizend euro in met het evenement. Dat bedrag is bedoeld voor verschillende goede doelen in de gemeente Boxtel.

Na een goed verzorgd diner van Jan van de Ven Meesterkok, dat bedoeld was voor bezoekers die een vip-arrangement hadden geboekt, konden de tafels en stoelen aan de kant en ging het muzikale gedeelte van start. Podium Boxtel was zaterdagavond verdeeld in twee ruimtes waar doorlopend bands uit de gemeente Boxtel speelden. ,,De Aggemarvanhuisaf Band trapte af in bigband-bezetting en speelde meteen de sterren van de hemel. De toon voor de avond werd gezet", blikt Ferdy Steger van Lionsclub Dommel en Aa terug. Blij was hij ook met het optreden van het Groot Boxtels Ukelele Orkest. De serviceclub doneerde vorig jaar ukelele's aan Boxtelse basisscholen en zeven kinderen toonden wat ze hebben geleerd tijdens de instrumentlessen.

Ook Wim Kuipers, Els Egge & Friends, de band STOKE, duo F.TOM, Strings Attached, Dennis Wels en DJ Notarian verzorgden die avond optredens. En aan het einde van de avond ging het dak van Podium Boxtel er volgens Steger écht af bij Dents 'n Friends. Deze speciaal voor de avond samengestelde groep bracht rockcovers en bestaat uit leden en vrienden van de familie Denteneer. ,,Vrienden van Boxtel Live was een goed draaiende show waarvan bijna vierhonderd mensen genoten hebben", vat Steger samen. Het geld dat met Vrienden van Boxtel Live is ingezameld, een bedrag tussen negen- en tienduizend euro, is bedoeld voor verschillende goede doelen. Zo wordt een deel gedoneerd aan de stichting Voedseltuin Boxtel en het Drieka Habrakenbal. Steger: ,,Daarnaast houden we een deel in reserve dat we kunnen gebruiken voor aanvragen die we binnenkrijgen."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding