MUZIKANTEN MET BUS NAAR VELDHOVEN

Gildenbondsharmonie klaar voor concours

De muzikanten van de Gildenbondsharmonie nemen zaterdag 26 november deel aan een belangrijk concours in Veldhoven. De Boxtelaren reizen per bus naar theater De Schalm om als voorlaatste het podium te betreden en de driekoppige jury te overtuigen.

De Gildenbondsharmonie treedt in Veldhoven om 18.45 uur op. Voorafgaand aan de uitvoering is er voor de muzikanten gelegenheid om in een aparte ruimte in te spelen. Nadat muziekkorps l'Echo des Montagnes uit Tilburg als laatste heeft opgetreden, gaat de jury in beraad en wordt omstreeks 21.30 uur de uitslag bekendgemaakt. Omstreeks 23.00 uur wordt de bus weer in Boxtel verwacht bij het thuishonk: de Tijberzaal van het Baanderherencollege.

HERFSTCONCERT

Ter voorbereiding op het concours werd zondag in Beek en Donk een herfstconcert verzorgd met harmonie Oefening en Uitspanning. Na een mooi optreden door de gastheren opende de Gildenbondsharmonie onder leiding van dirigent Arjan Gaasbeek met 'Colonial Song' van Percy Grainger waarna de andere twee concourswerken weerklonken: de zesdelige suite uit het ballet Romeo en Juliette zoals dat door Johan de Meij werd samengesteld voor harmonie, en de vierde symfonie van Alfred Reed. Hoewel er nog wat 'ongelukjes' gebeurden in het orkest, lijken de grote muzikale lijnen steeds vertrouwder te gaan klinken.

Voor de muzikanten van de Gildenbondsharmonie was het optreden in Beek en Donk de laatste test in aanloop naar concoursdeelname in Veldhoven. Liefst zeven harmonieorkesten die uitkomen in de eerste divisie laten hun huidige niveau beoordelen door de jury. Die bestaat uit Durk Lautenbach, Danny Oosterman en Fried Dobbelstein. Dit drietal heeft de zware taak om twee dagen lang punten toe te kennen aan de hand van de muziek die de orkesten ten gehore brengen.

Boxtel

Muziek Kerstfair

Voor de Kerstfair, die op zaterdag 17 en zondag 18 december is Centrummangement Boxtel op zoek naar muziekgezelschappen of solisten die een deel van het muziekprogramma willen verzorgen op het podium dat bij boekhandel Bruna wordt geplaatst. Gevraagd wordt om een optreden van minimaal dertig minuten. De muziekstijl is vrij te bepalen. Neem voor informatie contact opnemen met Yasmine Elfasi, tel. (0411) 67 22 92.