HCB`92 handbalsters Nonja van de Langenberg probeert te scoren
HCB`92 handbalsters Nonja van de Langenberg probeert te scoren Foto: Hans Verberk

BOXTELSE HANDBALVROUWEN ONDERUIT IN DE BRAKEN

HCB '92 buigt voor ijzersterk Oktopus

De handbalvrouwen van HCB '92 hebben zondag in sportcomplex De Braken met ruime cijfers verloren van ESZV Oktopus uit Eindhoven, de nummer twee van de ranglijst. In de rust keek HCB '92 al tegen een achterstand aan.

De thuisploeg opende de score vanuit de rechterhoek, waar Nonja van de Langenberg met een passeerbeweging haar tegenstander voorbij ging en met een stuit langs de keeper het net vond: 1-0. Vooraf was door coach Martin van Nunen aangegeven dat er gestart werd met een 5-1-verdediging om hiermee het aanvallende spel van de tegenstander te verstoren.

In het begin van de wedstrijd was het nog even wennen en Oktopus maakte daar tweemaal dankbaar gebruik van. In de aanval werd vanuit rechts een lange bal op Miranda van Engelshoven gespeeld die in de linkerhoek helemaal vrij stond. Ze scoorde en trok hiermee weer de stand gelijk: 2-2. De Eindhovense vrouwen konden echter uitlopen door enkele break-outs te scoren.

Oktopus verdedigde offensief en stapte uit op de hoekspeelsters van de thuisploeg, waardoor zij lastig aanspeelbaar waren. HCB '92 wist hierop niet direct antwoord te geven en er werd in de aanvallen minder dreiging op de Eindhovense verdediging uitgeoefend. De ruimte lag op de cirkel waar Janneke Eijkemans uiteindelijk vrij stond en met een stuitbal de keeper passeerde. De snelle speelsters van Oktopus wisten echter met mooi spel meerdere malen hun hoekspeelsters vrij te spelen. Hun schoten waren onhoudbaar voor keepster Mary Swinkels. Vlak voor rust kon Hèlen Berkelmans nog een break-out verzilveren. Rust: 4-8.

NOODREM

In het begin van de tweede helft liep Oktopus snel uit. Van Engelshoven wist nog eenmaal te scoren vanaf de linker opbouwpositie. In de verdediging moesten de vrouwen van HCB '92 tweemaal aan de noodrem trekken wat een penalty voor Oktopus opleverde. Die strafworpen werden benut.

Na een twee minuten-tijdstraf voor HCB '92 werd in de Boxtelse aanval meer vrijgelopen. Hierdoor kon Mandy van Abeelen scoren. Een goed uitgevoerde wissel aan de linkerkant met Van Abeelen leverde een doelpunt op voor Berkelmans. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door jeugdspeelster Liza van Rooij die zich prima vrijspeelde op de rand van de cirkel. De eindstand werd hiermee bepaald op 8-16 in Eindhovens voordeel.