PLOEG STRIJDT OP 3 DECEMBER OM VIERDE PLAATS MET BLADEL

Forse winst voor volleybalsters Blox

Het vrouwenteam van volleyclub Blox heeft de zevende wedstrijd in de competitie omgezet in een klinkende overwinning van 4-0 op VC Riethoven. Komend weekeinde staat er geen duel op het programma. Hierdoor is er voldoende gelegenheid voor de Boxtelse ploeg om te trainen voor het duel op zaterdag 3 december tegen Bladel. Met deze tegenstander is Blox in een hevige strijd verwikkeld om de derde plaats.

Afbreken: Jesse v.d. Sande Interieurs        23.25

De eerste set gingen de volleybalsters furieus van start. Dat resulteerde in een voorsprong van 19-7. Zowel de passing als de set-up van Nienke Bosma gingen uitstekend. Ook Hanna van Esch en Hannah Verhagen op buiten en Iris Kleine en Carmen Steenbakkers op mid lieten zien uitstekend in vorm te zijn. Verhagen was zaterdag in topvorm en beloonde de set-ups van Bosma met punten. Bosma liet de ploeg met haar gevarieerde set-ups aanvallen vanuit bijna elke positie op het veld waardoor ook Janne Ariëns enkele fraaie punten scoorde en Kleine liet zien goed te zijn teruggekeerd van haar blessure. Fraaie aanvallen op mid combineerde ze met verschillende bloks. Door de kenmerkende servicedruk die de vrouwenploeg recent tonen, kwam de tegenstander er niet aan te pas in deze set. De set werd gewonnen met 25-11.

Bij aanvang van de tweede set liep Blox direct uit naar een voorsprong van 6-1. Riethoven hield de moed erin waardoor toch sprake bleef van een spannende wedstrijd. Juliëtte Pruijn en Verhagen krijgen kansen om aan te vallen op buiten en ook Steenbakkers en Elke van Rooij blijven scherp zowel als blok als in de aanval. Ariëns liet ook deze set zien van grote waarde te zijn voor het team, zowel in de passing als in de aanval op rechts. Set-upster Bosma en Steebakkers toonden via een een-tweetje prima op elkaar te zijn ingespeeld waarbij Steenbakkers het punt scoorde met een harde smash. De set werd binnen gesleept met 25-14.

GEWAAGD

In de derde set gaven de gasten uit Riethoven blijk van een uitstekende teamgeest en inzet. De tussenstand liep gelijk op en beide teams waren aan elkaar gewaagd. De betere aanval van de tegenstanders leidde tot minder goede passing aan Blox-zijde waardoor hun offensief niet meer helemaal uit de verf komt. Door een aantal goede services kon Blox halverwege de set een klein gat slaan die de ploeg uiteindelijk uitbouwde tot setwinst: 25-18.

De vierde set had Blox alles weer op de rit en startte met een fraaie service van Bosma en strakke smashes van Van Esch en Verhagen. De ploeg liep uit tot een comfortabele voorsprong van 13-2. Bosma tikte vervolgens een paar balletjes over het net die de tegenstander niet aan zag komen. Steenbakkers en Ariëns stonden met veel kracht te serveren en zo werd de stand 20-6. Met 25-12 werd ook deze set binnengesleept.

Het duel tegen Bladel op zaterdag 3 december gaat om 14.30 uur van start in sporthal De Braken.

Overige uitslagen:

MC1: ODI - Blox        2-3

MB2: Minerva - Blox        3-1

JC1: Podarwic - Blox        1-3

FOTO BOVEN: De volleybalvrouwen van Blox kwamen zaterdag in actie tegen VC Riethoven. De Boxtelse ploeg was een maatje te groot voor de tegenstander en won het duel met 4-0. (Foto: VC Blox).