In de wijk Selissenwal stond zaterdagmiddag een koets klaar voor Sinterklaas. In dit voertuig maakte hij een rondgang door de wijk. Na afloop vierden de goedheiligman en zijn pieten feest met de kinderen in De Walnoot. (Foto: Gerard Schalkx).
In de wijk Selissenwal stond zaterdagmiddag een koets klaar voor Sinterklaas. In dit voertuig maakte hij een rondgang door de wijk. Na afloop vierden de goedheiligman en zijn pieten feest met de kinderen in De Walnoot. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

NA RONDGANG IN DE WIJK GROOT FEEST IN DE WALNOOT

Sinterklaas per koets door Selissenwal

Toen Sinterklaas en zijn pieten zaterdagmiddag in de Frederik Jan Ottostraat te Boxtel arriveerden, stond de grote koets al klaar. De goedheiligman hoefde de tocht door Selissenwal dus niet te voet af te leggen. Dat gold wel voor de ouders en kinderen die, onder muzikale begeleiding van de Red River Band, luid zingend achter het voertuig aan wandelden.

Zie de maan schijnt door de bomen, zie ginds komt de stoomboot: voor Evy, Lars en hun nichtje Femke waren de sinterklaasliedjes geen enkel probleem. ,,We kennen er héél veel", zei Lars. Hand in hand liep het drietal achter de koets aan in de wijk Selissenwal, op weg naar gemeenschapshuis De Walnoot. Daar vond na afloop van de intocht een groot feest plaats waarbij kinderen een handje konden geven aan Sinterklaas en ook nog een zak snoepgoed mee naar huis kregen. ,,Ik ga de Sint een knuffel geven", zei Evy lachend. Het drietal mocht eerder de schoen al zetten en had al cadeautjes gekregen. ,,Waterkralen en klei", vertelde Lars. ,,En we zijn ook al naar kasteel Stapelen geweest om te kijken waar Sinterklaas slaapt. Vandaag is voor ons een Sint-dag." Evy: ,,Er lag een piet in het bed van Sinterklaas, die hebben we maar wakker gemaakt..."

Een deel van de wijkbewoners liep mee vanaf het startpunt, daarnaast haakte nog een aantal ouders en kinderen aan. Terwijl de pieten pepernoten uitdeelden en dansten op de muziek van de Red River Band, zwaaide Sinterklaas naar de kinderen die nieuwsgierig vanuit de deuropeningen naar het tafereel keken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding