Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

BURGEMEESTER MARK BUIJS REIKT ONDERSCHEIDING UIT

Ridderorde voor Frank van Beers

Frank van Beers uit Boxtel heeft vrijdagavond uit handen van burgemeester Mark Buijs van de gemeente Boxtel een koninklijke onderscheiding ontvangen. In restaurant 't Misverstant aan de Kampdijklaan te Vught werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde tijdens zijn afscheid als voorzitter van de stichting Nederlands Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum Overloon. Sinds 2008 bekleedde hij deze functie.

Van Beers was docent en vervolgens wethouder in Rosmalen en 's-Hertogenbosch. Van 2001 tot 2006 was hij burgemeester van Mill en Sint-Hubert. Vervolgens werd hij benoemd tot burgemeester van de gemeente Boxtel en was hij tevens voorzitter van het Veiligheidshuis Den Bosch.

Sinds 2012 is Van Beers voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgorganisatie Cello. Daarnaast ontplooit hij diverse nevenactiviteiten. Zo is hij tot op heden voorzitter van Zorgzaam Netwerk Rosmalen, voorzitter van de Stichting Godshuizen, voorzitter van het Brabants kennisnetwerk Zoönosen, voorzitter van Zorgzaam Den Bosch, voorzitter van het platform Zorg in Noord-Oost Brabant en bestuurslid van de Brabant-Zeeuwse Werkgeversvereniging, kring 's-Hertogenbosch.

AARD, DUUR, BETEKENIS

In het verleden verrichtte Van Beers talloze vrijwillige functies. Zo was hij negen jaar voorzitter van volleybalvereniging VC Rosmalen, acht jaar voorzitter van de Provinciale Raad Nederland en lid en voorzitter van de raad van Toezicht van de Stichting ter bevordering van jeugdtandverzorging (JTV).

Van Beers werd onderscheiden om de aard, duur, uitstraling en betekenis van zijn activiteit. Het zwaartepunt van zijn verdiensten ligt hij het voorzitterschap van de stichting Nederlands Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum Overloon.

FOTO ONDER: Frank van Beers ontving vrijdag een koninklijke onderscheiding van de man die hem in deze functie verving: Mark Buijs. Van Beers is sinds 2012 voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgorganisatie Cello. Hij kreeg de ridderorde met name voor zijn inspanningen voor de stichting Nederlands Nationaal Oorlogs- en verzetsmuseum Overloon. Links zijn echtgenote Marianne van Beers. (Foto: Gerard Schalkx).