Hofdame Jessica, gravin Carlijn en hofnar Amber van Abeelen (v.l.n.r.) van De Vivantjes in Ploegersland.
Hofdame Jessica, gravin Carlijn en hofnar Amber van Abeelen (v.l.n.r.) van De Vivantjes in Ploegersland. Foto: Henk van Weert

Huisdierenmarkt

zonder vogels bij

De Notenkraker

De Liempdse vogelvereniging De Notenkraker houdt zaterdag 26 november haar maandelijkse kleine huisdierenmarkt. Vanwege de uitbraak van vogelgriep is het exposeren en verhandelen van vogels niet toegestaan.

De Notenkraker laat weten dat er vanwege maatregelen van de overheid geen toestemming wordt gegeven voor de aanwezigheid van sierpluimvee, loopvogels en postduiven. Andere kleine huisdieren mogen wel verhandeld worden.

De markt wordt gehouden in en om de accommodatie van handboogvereniging L'Union aan de Hogenbergseweg in Liempde. Bezoekers zijn welkom van 07.30 tot 11.00 uur. De entree bedraagt 1,50 euro, kinderen hebben gratis toegang.


Ook Van Abeelens
aan het roer bij
CV De Vivantjes

De Liempdse carnavalsvereniging De Vivantjes heeft zaterdag een nieuwe gravin geïnstalleerd: Carlijn van Abeelen. Zij wordt geflankeerd door twee nichtjes: hofdame Jessica van Abeelen en hofnar Amber van Abeelen.

Het is allemáál Van Abeelen dat dit jaar de klok slaat in Ploegersland. Enkele weken geleden huldigde prinsenvereniging De Ploegers immers de tweeling François en Eugène van Abeelen in als hunne doorluchtige hoogheid prins Populus I & II.

Carlijn wordt deze week 25 en is sinds drie jaar verpleegkundige bij Vivent Thuiszorg in Boxtel. Hofdame Jessica is twee jaar jonger en werkt als banketbakster in 's-Hertogenbosch. Hofnar Amber (20) studeert in Eindhoven.


Try-out cabaretier
Van de Veerdonk
in De Serenade

De Brabantse cabaretier Mark van de Veerdonk treedt vrijdagavond 16 december op in zaal De Serenade aan de Oude Dijk in Liempde. Hij komt voor het voetlicht met een try-out van zijn nieuwe voorstelling Kaaskleum.

De voorstelling gaat over 'het menselijke tekort'. Van de Veerdonk gaat op zoek naar dingen die er toe doen. Het optreden begint vrijdag 16 december om 20.15 uur. Kaarten kosten vijftien euro per persoon inclusief een consumptie in de pauze. Reserveren via e-mail: info@deserenade.nl.