De klokjesgentiaan is een zeldzame plantensoort die ook in de Kampina voorkomt. Natuurmonumenten beschermt deze plant. (Foto's: Natuurmonumenten).
De klokjesgentiaan is een zeldzame plantensoort die ook in de Kampina voorkomt. Natuurmonumenten beschermt deze plant. (Foto's: Natuurmonumenten). Foto: Natuurmonumenten

Blauwe Brigade zoekt hulp in natuurgebied Kampina

Natuurmonumenten zet regelmatig vrijwilligers in om unieke planten en vlinders in natuurgebied Kampina waar te nemen. Deze Blauwe Brigade richt zich met name op twee zeldzame soorten: de klokjesgentiaan (foto onder) en het gentiaanblauwtje, een vlindersoort. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom.

De Blauwe Brigade is een vrijwilligersgroep die zich inzet voor het behoud van de klokjesgentiaan en het gentiaanblauwtje. ,,Als vrijwilliger verbeter je de leefomgeving van deze soorten door bijvoorbeeld kleine plagplekken te maken", legt boswachter Inge van Dongen uit. ,,Het gaat hier om werkzaamheden die niet veel lichamelijke kracht of inspanningen vragen."

De huidige brigade besteedt ongeveer vier uur per week aan de werkzaamheden en bestaat uit zeven personen. Er is behoefte aan vrijwilligers die opslag van den en berk kunnen verwijderen of gegevens kunnen automatiseren.

Geïnteresseerden kunnen bellen met Cor Stehouwer, telefoonnummer 06-23 14 21 52. Aanmelden via d.seegers@natuurmonumenten.nl.

Afbeelding