HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de eerste zondag van de advent, met als motto: 'Wakker worden!'. Op de eerste zondag van de advent keren we ons naar het komende feest van Kerstmis: Gods Zoon komt in onze wereld. God wordt mens. In welke wereld geschiedt dit? Een tumultueuze wereld, een samenleving met forse tegenstellingen. En daarom herkennen we enkele aspecten die ook op de laatste zondag van het kerkelijk jaar – het feest van Christus Koning – naar voren komen. Het thema van kiezen en gekozen worden wordt nu gericht op de komst van de Heer en onze voorbereiding hierop. Daarom de oproep: wees waakzaam, wordt wakker. Richt je op wat komen gaat, richt je op de Komende.

* Kerkelijk jaar. Dit weekend, op de eerste zondag van de advent, begint een nieuw liturgisch jaar, het A-jaar.

* Parochiesecretariaat. Het secretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00. Het telefoonnummer is (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden hoort men via het antwoordapparaat welk nummer voor dringende zaken gebeld kan worden.

* Liturgische kalender. Woensdag 30 november: heilige Andreas, apostel.

* Uit de agenda. In het pastoraal centrum Duinendaal vinden de volgende activiteiten plaats. Maandag 10.00 werkgroep aandacht voor zieken. Dinsdag 10.00 geloofsgroep oblaten. Woensdag 10.00 werkgroep gezinsviering; 19.30 contactberaad. Donderdag 1 december 20.00 bestuursvergadering

* Nieuw Onzevader. Met ingang van dit weekend bidden en zingen we het nieuwe Onzevader. Onze Vader, die in de hemel zijt, uw naam worde geheiligd, uw rijk kome, uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel. Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden, zoals ook wij vergeven aan onze schuldenaren, en breng ons niet in beproeving, maar verlos ons van het kwade.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Overleden. In de parochie is Toos van Abeelen (92) overleden. Moge zij nu voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Ontmoeting. Zondag 27 november zijn parochianen door het pastoresteam uitgenodigd voor een kopje koffie en een ontmoeting op het pastoraal centrum op Duinendaal om 09.30.

* Opbrengst collecte. De Nationale Jongerencollecte heeft 37,75 euro opgebracht.

* Misintenties kerstdagen. Vriendelijk en zeer dringend beroep om zo spoedig mogelijk de misintenties voor de kerstdagen en de jaarwisseling op te geven, zodat ze tijdig en correct verwerkt kunnen worden. Voor publicatie in Brabants Centrum dienen deze uiterlijk op zondag 18 december, maar liever al eerder bij het parochiesecretariaat binnen te zijn. Speciale enveloppen om missen op te geven voor Kerstmis liggen achter in de kerk. Deze kan men invullen, het bedrag van 12 euro voor de misintentie insluiten en deponeren in de brievenbus van de pastorie Duinendaal 2.

* Parochiebijdrage. Het IBAN-nummer waarop de parochiebijdrage gestort kan worden is NL38 RABO 0108 8603 37.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang. Zondag 09.00 (stille mis) en 10.30 (hoogmis). Voorganger is pater H. de Visser, predikant is diaken Flesia.

* Sint-Petruskoor. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Missa XVII in Dominicus Adventus et Quadragesimac – Gregoriaans.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Toos Vogels-Jansen (mgd); Cees v.d. Pasch (mgd); Corrie v.d. Pasch- v.d. Berk (mgd); Toon v.d. Mijden (jgt) en overl. ouders De Punder-Leyten (jgt. en verj).

ZONDAG 09.00 voor alle parochianen. 10.30 Corrie Dirks- v.d. Broek (mgd); Joke Schellekens- v. Boxtel (mgd); Roland Timmermans en zijn oma Riet Bekkers (mgd); Jan v. Hommel (mgd); Anton de Wild (mgd); Ria Ameioud-Voets (mgd); Hein v.d. Vorstenbosch (mgd); ouders Van der Sloot-Wagenaars, zonen Toon, Sjef, schoondochter Dien, schoonzoon Toon.

MAANDAG 09.00 alle parochianen. 10.30 eucharistieviering Elisabethsdael/Vinckenrode.

DINSDAG 09.00 alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 alle parochianen.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering; Jori Elissen (jgt).

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering; voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong met samenzang onder leiding van Antoinette van Roosmalen. Intenties voor Ria Smits- v. Beers (mgd); Ties Spierings; Dora v. Beers-Schakenraad.

ZONDAG 09.30 hoogmis; voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong. Jeugdviering ter voorbereiding op de eerste communie in mei 2017. Intenties voor Jo Timmermans (mgd); Frans v.d. Meerendonk (mgd); Jan v.d. Biggelaar en dochter Mechelien.

MAANDAG 09.00 stille mis in de bijsacristie met kapelaan Geoffrey de Jong als voorganger.

DONDERDAG 09.00 stille mis in de bijsacristie met kapelaan Geoffrey de Jong als voorganger.

VRIJDAG 18.30 Sint-Ceciliaviering; voorganger kapelaan Geoffrey de Jong met gregoriaanse gezangen van het kerkkoor Cantate Domino.

MEDEDELINGEN

* Geen koffiedrinken. Komende zondag is er géén koffiedrinken na de hoogmis. Normaliter is dit op de laatste zondag van de maand, maar deze keer wordt het verschoven naar 4 december.

* Welkom in de pastorie. Belangstellenden zijn elke zaterdag van 10.30 tot 11.30 welkom in de Liempdse pastorie voor een kopje koffie of thee, een praatje met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie à 12 euro.

* Sint-Ceciliafeest. Kerkkoor Cantate Domino herdenkt vrijdag 2 december traditiegetrouw in een speciale viering de patroonheilige van de koorzangers.

* Bloemen op het kerkhof. De meeste bloemen die met Allerzielen op het kerkhof zijn geplaatst, hebben de beste tijd gehad. Mocht dat zo zijn, gelieve deze op te ruimen en de restanten in de daarvoor bestemde bakken deponeren. Denk daarbij aan afvalscheiding.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 eerste zondag van de advent. Eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Intenties voor Riek Oomen- v. Hooft (verj); Kees v. Dooremalen (verj); Adrie Heesakkers; Dorus v. Ingen; overl. fam. Van Ingen; Bart Verhagen (verj).

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Intenties kunnen tot maandag 11.30 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of bij Helma Rombouts. Dan worden ze in Brabants Centrum opgenomen. Misintenties die later binnenkomen worden alleen in de viering afgelezen. Intenties kosten 12 euro en kunnen in een gesloten envelop, met de naam en de datum voor de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus worden gedaan.

* Overleden. In de kerk is heden, donderdag 24 november afscheid genomen van assumptionist Kees Buisman die op woensdag 16 november is overleden. Moge hij rusten in vrede.

* Agenda. Dinsdag 29 november vergadering bestuur contactgroep Sint-Theresia. Donderdag 1 december 19.30 algemene vergadering geloofsgemeenschap Sint-Theresia in De Uitwijk. Hierbij is iedereen welkom. Zaterdag 3 december tweede zondag van de advent; 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor.

* Adventsactie. Zoals veel Afrikaanse landen, heeft ook Rwanda te kampen met het probleem van straatkinderen. Ondanks de inzet van de Rwandese overheid, de samenleving en internationale organisaties, leven veel kinderen op straat. Vaak is dat het gevolg van armoede op het platteland, aids, toenemende werkeloosheid of lage koopkracht. De organisatie Cecydar helpt al 23 jaar kinderen die in de hoofdstad Kigali op straat leven en vangt hen op om daarna terug in het gezin te kunnen plaatsen. De school houdt een creatieve inzamelingsactie voor dit adventsproject. De opbrengst wordt met Kerstmis in de kerk aangeboden. De adventscollecte in de kerk is tijdens de derde zondag in de advent op 11 december.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan v. Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, 67 31 51; Helma Rombouts, 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart, 63 34 90 of Helma Rombouts, 67 25 94. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.30 tot 11.30. Meestal is pastor Van den Tillaart aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen ook misintenties worden opgegeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang door het parochieel dameskoor. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. Intenties voor overl. ouders Vugts- v.d. Langenberg; Jos Verhoeven; Anneke v.d. Zande- v. Vessem; Jan Witlox (jgt); voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders. Iedereen is welkom.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De vergoeding voor een misintentie bedraagt 12 euro. De enveloppen met de misintenties kunnen in de brievenbus van de voormalige pastorie worden gedaan. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met samenzang. Intenties voor Sjef Schellekens; Willy Schellekens; Cor v.d. Rijdt- v. Grinsven.

DINSDAG 19.00 vespers.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door mw. ds. W. van Egmond uit Oisterwijk. Voor de kinderen is er korte Paks; zij komen eerst in de kerk en gaan daarna naar hun eigen dienst. Organist is Hans van der Haagen.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via tel. (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

De Walnoot

VRIJDAG 25 NOVEMBER

Vrij biljarten        13.00

Dansmariekes        18.00

Sint-viering Walvisjes        18.00

ZATERDAG 26 NOVEMBER

Sint-viering Vincentius        12.00

ZONDAG 27 NOVEMBER

Cello        12.00

MAANDAG 28 NOVEMBER

Koning Willem I College        08.30

Pilates        09.00

Biljart De Walnoot        13.00

Yoga VCB        13.00

DS Fotocursus        9.00

Bridgecursus Revanche        19.30

Vergadering Zonnebloem        19.30

Rikken en jokeren        20.00

DINSDAG 29 NOVEMBER

Koning Willem I College        08.00

Koffie-inloop        10.00

Biljart KBO        13.00

DS Fotocursus        19.00

Bridgeclub Revanche        19.30

Fotoclub Boxtel Ontspant        19.30

WOENSDAG 30 NOVEMBER

Gym        09.00

Yoga        10.30

Koning Willem I College        13.00

Kienen IVV        13.30

Lezing KVG        19.30

DONDERDAG 1 DECEMBER

Koning Willem I College        08.30

Pilates        09.30

Sint-viering IVV        12.00

Inloopbridge Revanche        13.00

Bridge KBO        13.30

Kienen Daphnia        20.00