KAARTVERKOOP ZITTINGSAVOND GESTART

Waggelrevue Eendengat legt tonpraters 'Keiebijters' vast

In een poging de kwaliteit van de Eendengatse zittingsavonden naar een hoger plan te tillen, heeft Stichting Openbaar Carnaval (SOC) de komende vier jaren tonpraters van het bekende Keiebijters Kletstoernooi uit Helmond gecontracteerd. Oud-Boxtelaar Frans Bevers en Freddy van den Elzen (uit Vorstenbosch) komen vrijdag 10 en zaterdag 11 februari als eerste voor het voetlicht tijdens de Waggelrevue in hofpaleis Denziz. De kaartverkoop is deze week gestart.

De Agterblijvers, 'lolitiek' commentator Ad Hoevenaars, hofdichter Fons van Asten, De Vijf Zaligheden, De Drie Kupkes, De Dorini's. Het zijn bekende namen die optredens verzorgen tijdens de pronkzittingen, die opnieuw muzikaal worden opgeluisterd door The Ducktownband.

Maar er komt ook nieuw lokaal talent op de planken, meldt Gerald Vlaminckx. Hij maakt deel uit van de raad van elf van prins Peer de Twidde en is namens de SOC bij de voorbereidingen van de Waggelrevue betrokken. Vlaminckx noemt als nieuwkomers zijn collega uit de raad van elf, Amsterdammer Frank Westerop, maar ook de WC Indjes en The Soulbrothers. Echdweil was vorig jaar voor het eerst te zien tijdens de Waggelrevue als de winnaar van het Kwekdeuntjesfist en is nu van de partij met een ludieke act. CV Geen Drank Geen Klank vertolkt met instrumentale begeleiding van De Aggemarvanhuisaf Band het nieuwe Boxtelse carnavalslied: 'Indegat, gij bent 't hillemaol'.

Kaartjes voor de Waggelrevue kosten elf euro en zijn te bestellen via www.waggelrevue.nl. De koldershows in hofpaleis Denziz beginnen op 10 en 11 februari om 19.44 uur.