lavendel in de Walnoot
lavendel in de Walnoot Foto: Piet van Oers

Lavendel: van Bach tot Beatles

Het a-capella koor Lavendel is terug in De Walnoot. Op woensdagavond om de veertien dagen repeteren ze onder leiding van Dirk Struycken een repertoire dat loopt van Bach tot Beatles.

Bovenstaande foto is gemaakt door Piet van Oers tijdens het 50-jarig bestaan van De Walnoot in 2015.

,,Zingen", zegt Dirk, ,,is heel goed voor je lijf en je geest. Even uit de sleur van alledag. Je kunt alleen zingen in het nu en daarmee is zingen het toppunt van Zen." Sopraan Christl van den Brekel vult aan: ,,Soms heb je na een dag werken helemaal geen zin om naar een repetitie te gaan, na afloop ben je weer helemaal opgeladen en dat geeft een heerlijk gevoel." Zingen in een koor raakt steeds meer uit. Met name mannen zijn bij alle koren meer dan welkom. Zo ook bij Lavendel. Op dit moment telt het koor zeventien zangers. Dirk: ,,Dat is erg kwetsbaar en vraagt veel van de leden." Het gegeven dat er maar één keer in de veertien dagen wordt gerepeteerd vraagt van leden om thuis te repeteren. Dat wordt makkelijker gemaakt doordat op de site voor leden van Lavendel de muziek te beluisteren is in de zetting van de verschillende stemmen. Na afloop van de repetities is het altijd erg gezellig bij de nazit.

Het koor heeft een website www.lavendel.nl . Kom eens luisteren op de website staan de data van de repetities die om 20.00 uur aanvangen.