Afbeelding
Foto: Peter de Koning

STAPEL OP SINT BEGROET EERSTE SCHOOLKLASSEN

Sint neemt bezit van kasteel Stapelen

Na een kletsnatte maar drukbezochte intocht in Boxtel en Liempde heeft Sinterklaas en zijn pieten hun intrek genomen in kasteel Stapelen. Daar is de tweede editie van Stapel op Sint van start gegaan en worden tot 3 december 48 schoolklassen begroet.

Met een kleine honderd pieten en zes hulpsinterklazen is Stapel op Sint uitgegroeid tot een evenement waarmee Boxtel Vooruit heel veel kinderen in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel bereikt. Waar doordeweeks scholen en kinderdagverblijven worden begroet, gaat de kasteelpoort van Stapelen de komende weken op zaterdag en zondag open van 10.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 16.00 uur. Zaterdag 3 december, de slotdag van Stapel op Sint, is er eveneens een avondopenstelling van 18.30 tot 19.30 uur.

Het evenement is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door zo'n vijftig Vrienden van Stapel op Sint, die in natura ondersteuning bieden en onder meer mogelijk maken dat Sint en alle pieten kunnen lunchen, beschikken over fraaie kleding én alle kinderen verrast worden met een zakje pepernoten en mandarijntjes.

Lees alles over de intocht van Sinterklaas en Stapel op Sint op de pagina's 8, 9 en 23.

FOTO BOVEN: Sinterklaas logeert tot en met 3 december in kasteel Stapelen. (Foto: Peter de Koning).