ERFBEPLANTING IN HET GROENE WOUD

Actie 'Planten Nu' start aan de Koevoortseweg

Wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel geeft vrijdag 2 december het startsein voor een nieuwe erfbeplantingsactie in nationaal landschap Het Groene Woud. Op het erf van de familie Van Esch aan de Koevoortseweg in Boxtel wordt door de wethouder en bestuursleden van Het Groene Woud de eerste boom geplant.

'Planten Nu'. Dat is het motto van de erfbeplantingsactie die gefinancierd wordt door het Prins Bernard Cultuurfonds en Streekfonds Het Groene Woud. Naast Boxtel doen ook de gemeenten Tilburg, Eindhoven, Oirschot, Best, Haaren, Sint-Michielsgestel, Oisterwijk, Schijndel, Sint-Oedenrode en Heusden mee.

Tot op heden hebben zich 71 deelnemers uit Het Groene Woud gemeld voor het project. In de afgelopen maanden zijn plannen gemaakt voor deze deelnemers en de komende periode wordt de beplanting geleverd. In totaal worden 243 hoogstamfruitbomen, 93 laanbomen, 61 leilindes en 17.767 stuks bos- en haagplantsoen geplant.

In het voorjaar is er nog ruimte voor een beperkt aantal extra deelnemers, zo liet het bestuur van het nationaal landschap deze week weten. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Koen van Hout van Orbis via e-mail: koen@projectbureauorbis.nl.

Streekfonds Het Groene Woud beheert het fonds dat wordt gevuld met een extra rente die Rabobank geeft over streekrekeningen. Daarnaast wordt een deel van de rente geschonken door rekeninghouders.


Garderobebeurs De Rots

Mariëlle Thorissen en Carla Bressers organiseren vrijdag 18 november vanaf 19.30 uur in gemeenschapshuis De Rots de eerste garderobebeurs waar vrouwen onderling kleding en accessoires ruilen, maar ook verkopen. Na afloop kan de kleding worden achtergelaten. voor een goed doel. De eerste 25 bezoeksters ontvangen een goodiebag. De toegang bedraagt 1,50 euro. Meer info: garderobebeurs@gmail.com.