Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

WETHOUDER VAN DE WIEL ZIET KANSEN

'Lindenlust geschikt voor sociale huurwoningen'

MARC CLEUTJENS

Nu Zorggroep Elde voormalig verpleeghuis Lindenlust in de etalage zet, dient zich een zeer geschikte locatie voor woningbouw aan. Dat zegt wethouder Peter van de Wiel in een reactie op het bericht dat Lindenlust sinds deze week beschikbaar is voor tijdelijke kamerverhuur en volgend jaar wordt verkocht. ,,Huizen bouwen op deze plek is erg voor de hand liggend."

Van de Wiel gaf deze week aan dat het gemeentebestuur momenteel met Zorggroep Elde verkent welke mogelijkheden er zijn om het terrein, dat wordt omsloten door Bosscheweg, Baandervrouwenlaan, Poolsestraat en Harperhof, te herontwikkelen. Daarbij dient rekening gehouden te worden met de monumentale status die het hoofdgebouw van Lindenlust heeft. Van de Wiel verwacht dat de komende maanden meer duidelijk wordt over de kansen op dit terrein en hoe het woningbouwprogramma van de gemeente Boxtel kan aansluiten op de ruimte die beschikbaar komt.

De wethouder wil bezien op welke manier met andere partijen kan worden gekeken naar de ontwikkeling van het terrein. ,,Het gemeentebestuur vindt dat op deze plek een substantieel aantal sociale huurwoningen gerealiseerd zou moeten worden. Dat is een forse opgave waarin niet alleen de gemeente wil participeren, maar ook andere partijen, bijvoorbeeld woonstichting Sint-Joseph."

Van de Wiel vult aan dat Boxtel momenteel verder kijkt dan alleen naar de locatie Lindenlust. ,,Aan de andere kant van de Bosscheweg ligt het gebied Selissen waar in het verleden al meerdere ontwikkelplannen zijn gemaakt. We werken heel hard aan een plan om ook hier aan de slag te gaan." De wethouder wil niet verder ingaan op de ideeën die thans voor Selissen worden uitgewerkt. ,,We streven in elk geval naar een integrale ontwikkeling van het gebied en willen voorkomen dat in slechts kleine delen van Selissen huizen gebouwd worden."

Volgens Van de Wiel ziet Boxtel de ontwikkeling van het gebied Selissen als 'een grote uitdaging'. ,,Het is de noordelijke entree van Boxtel die op een bijzondere wijze ontwikkeld moet worden. Voorop staat natuurlijk wel dat de plannen haalbaar en betaalbaar zijn."

Boxtel

Opbrengst collecte

De collecte voor Alzheimer Nederland heeft in Boxtel een bedrag van 4.838,58 euro opgebracht. In Liempde werd 1.640,15 euro ingezameld. Binnen dat bedrag is 100,40 euro afkomstig van een statiegeldactie die werd gehouden bij supermarkt Coop Tax aan de Nieuwstraat.

Afbeelding